Битумни керемиди и новия покрив – какво да имате предвид

Битумни керемиди и новия покрив – какво да имате предвид

Съвременните модели битумни керемиди се определят от експертите като една от алтернативите на класическото покритие за покрива с традиционните тухлени керемиди. Затова когато определяте как ще облицовате новия покрив, трябва да вземете предвид много неща – фактори като климат, цена на квадратен метър, вида шингли, цена на поддръжка. Така че не е толкова лесно просто да решите отведнъж и да направите инсталацията.

Информиране

Първо, можете да говорите със специалист и да коментирате какви са вашите очаквания. Не се съмнявайте, че ако говорите с търговец на битумни керемиди, вие ще получите уверения за техните безспорни качества. Затова може би е добре първо да коментирате качествата на битума с независим експерт, който да ви даде повече информация за предимства, недостатъци особености. Можете да коментирате най-различни варианти и трябва да знаете, че какъвто и да е вашият избор, единствено качествената инсталация ви гарантира възползването от най-добрите функции на избраното покривно покритие.

Качества на битумните керемиди

Да се върнем на битумните керемиди. Безспорно, незаменимите им качества позволиха развитието на най-различни модели, така че ако сте свикнали да виждате традиционни форми, то е време да опресните информацията си. Изключително е разнообразието на цветове от които можете да се възползвате. Това ви дава възможност да планувате цялостна визуална гама, която се свързва с фасадата на сградата или постройката, която ще покривате.  При формите разнообразието, не е чак толкова голямо, защото все пак се търси най-добрата функционалност и ергономичност на формата, която да поддържа така търсените качества на битумните керемиди.

Монтаж

Монтажът на битумните керемиди е лесен и опростен. Разбира се той трябва да се изпълни точно по предписание. При положение, че има някаква особеност на модела, който сте поръчали трябва да се съобразите с нея. Много предпочитани са самозалепващите се модели, което дава резултат в по-малката инсталационна цена. Голямо предимство при инсталацията е, че няма много строителни отпадъци, нещо което е практически невъзможно при традиционните покривни покрития.

Местоживеене

При положение че живеете в населено място, което има особена географска характеристика – повече ветрове, валежи, големи температурни амплитуди, можете да проучите въпроса с подсилените модели битумни керемиди. Има модели, които са двуслойни или дизайнерски модели шингли, които предпазват покривната структура от ултравиолетови лъчи и други вредни въздействия.

Бюджет

Бюджетът също е важен. Все пак от вас като потребители зависи да направите сметката си. Изключителните качества на битумните шингли са подкрепени и с гаранция от производителя, така че при форсмажорни обстоятелства през годините ако се наложи намеса, тя да не струва много на собствениците. Направете сметката си на базата цена-качество-гаранция-възможности и тогава вземете вашето решение. Онлайн информацията е валидна по всяко време, така че вашето проучване може да става и в свободното ви време.

Най-популярни