Дизайна на жилището или връзката естетическата и удобството

Дизайна на жилището или връзката естетическата и удобството

Най-голямата мечта на едно семейство е да има собствен дом. Това значи ли, че не трябва да имате претенции към жилището? Разбира се, че не! Представете си, че влизате в новата си къща или апартамент, а той е с грозни бетонени стени, неравен под и още редица недостатъци. Какво ще направите? Вероятно ще забавите нанасянето в него, за сметка на това да отделите време да го подобрите, създавайки уют и приятна обстановка.

Ето, какво казват дизайнерите за ремонта на жилище

Видът на една стая е отражение на идеите и въображението на собственика. Посещавайки даден дом, неговото състояние и интериор, могат да ни дадат обратна връзка за това какъв всъщност е домакинът, неговите интереси и навици. Ето, защо трябва да приемете това като отговорна задача. Важен момент е, че красотата на жилището не трябва да изключва и неговата функционалност.

Може да се каже, че вашият апартамент има лице и това е антрето. Помещението, в което влизаш непосредствено след като прекрачиш прага на дома. Първото впечатление за жилището на някое семейство правим на базата на това как изглежда антрето. Тук дизайнерите съветват да не залагаме на тъмни и много наситени цветове, а също така и на масивни и тромави мебели. Добър избор биха били светлите и топли цветове, малки и практични мебели и задължително – голямо огледало. Ако, след всичко това, вашето антре изглежда празно и незавършено, креативно и интересно би било да заложите на снимки. Те ще спомогнат за създаването на по-голям уют и ще са огледало на живота на собствениците.

Гостите, най-вероятно, ще посетят и кухнята, трапезарията и хола. В по-малките апартаменти е трудно те да се обособят като отделни стаи, затова  биват комбинирани в интерес на практичността. Например кухня с трапезария или малка трапезария с хол и др.

Нека не забравяме, че кухнята е мястото, където домакините трябва да се чувстват удобно и свободно и в същото време да имат всичко необходимо. При обзавеждането на кухнята е добре да се ръководим от принципа на функционалността.

Последно, но не на последно място – независимо от големината на жилището е хубаво да имаме усещането засвободно пространство.

Всеки има свой вкус и предпочитания, но независимо от тях, няма да навреди, ако все пак се консултирате и с дизайнер. Нека не забравяме, че при подреждането на апартамента Ви не е важно само отделните елементи да се съчетават естетически, но да ни бъдат удобни за ползване.

Източник: ВСИЧКО ЗА БАНЯТА

Най-популярни