Добро решение ли са порцелановите фасети

Добро решение ли са порцелановите фасети

Случвало ли ви се е да гледате снимки от лъскави списания или в Instagram и да се чудите как всички тези хора имат толкова перфектни зъби? Как усмивките им са толкова перлено бели и перфектно подредени?

Независимо дали страдате от дентофобия, или сте верни на посещенията си при зъболекаря, зъбите ви може да нямат красивия вид като тези, чиито усмивки красят списанията. Дали всички те са просто генетично надарени, или има някаква друга тайна за тези перфектни усмивки? Мнозина се възползват от порцелановите фасети, за да се сдобият с перфектната бяла усмивка. А вие, не желаете да покажете широка усмивка, защото се срамувате от начина, по който изглеждат зъбите ви? Ако желаете да се запознаете повече подробноси по темата, може да разгледате – фасети цена.

Може би е време да помислите за обновяване на усмивката си с порцеланови зъбни фасети. Освен тях, има и керамични и фотополимерни фасети, като цените на последните са дори в пъти по-ниски от тези на порцелановите, но качеството, определено струва повече. Трябва да подходите към идеята за порцеланови фасети като към инвестиция. Те не са евтини. Но като се има предвид, че могат да служат до 20 години, цената става по-лесна за приемане.

Не забравяйте, че порцелановите фасети не са временно решение. Те не се свалят и остават в устата ви, след като се поставят постоянните. При условие че полагате правилните грижи за тях, редовни посещения при зъболекаря, миене на зъбите и използване на конец за зъби, повечето фасети могат да издържат 10-15 години. Някои дори издържат до 20 години. След известно време може да забравите, че те не са просто вашите собствени естествени зъби.

Какво точно представляват порцелановите фасети?

Порцелановите фасети представляват тънък слой порцеланов материал, който се залепва за повърхността на зъба. Те се изработват по поръчка, включително по размер, форма и цвят за лицето, което ги получава.Въпреки, че много хора получават порцеланови фасети по козметични причини, те могат да се използват и за възстановяване. Те могат да бъдат по-малко инвазивни от поставянето на коронка, която покрива целия зъб. Вместо това се покрива само повърхността на зъба.

Тъй като, фасетите се прилепват към естествения зъб на човека, те са чудесен избор за поправяне на зъбите, които имате, вместо замяната им с имплант или протеза.Кой е подходящ кандидат за поставяне на порцеланови фасети на зъбите?
Чудите ли се дали порцелановите фасети биха били подходящи за вашите зъби? Въпреки, че те се поставят на много хора, не всички са добри кандидати за фасети.Фасетите могат да променят цвета, формата и размера на естествените ви зъби. Въпреки, че зъбите ви може да не са с отличен външен вид, ако имате здрави венци и добра костна структура, вероятно е добре да си направите фасети.

Фасетите помагат за решаване на следните проблеми със зъбите ви:

● Счупване
● Оцветяване
● Стари възстановявания и пломби
● Неравномерна или тясна усмивка
● проблеми с разстоянието между зъбите
● Проблеми със захапката
● Оцветяване от антибиотици или флуороза

Тъй като, поставянето на фасети е индивидуален процес, качественият козметичен зъболекар може да разреши проблемите със зъбите ви и да ги отстрани с поставянето на порцеланови фасети.

Съветваме ви, преди да предприемете крачка към избор на един от трите вида фасети, да се консултирате с вашия зъболекар, който най-добре познава оралното ви здраве и ще ви даде адекватен и полезен съвет.

Най-популярни