Мотокари, електрокари и влекачи – видове кари

Мотокари, електрокари и влекачи – видове кари

Мотокар – това е нещото без което не може да едно складово помещение.

Всички фирми, които имат складове или подобни помещения за складиране на материали и готова продукция, знаят, че пренасянето на стоката никак не е лесно. Предвид това, че в производството обикновено е обхванато потреблението на много големи и много тежки материали, мотокарите са незаменим помощник. На българският пазар, официален вносител на качествени „Linde“ мотокари, електрокари и складова техника е „Мотокар Сервиз“ ООД. Следвайки безкомпромисното качество на немската марка „Linde“, „Мотокар Сервиз“ са едни от лидерите на пазара на този вид техника и съоръжения.

Широкият им продуктов асортимент позволява всеки бизнес да намери най-подходящото решение за вътрешнофирмена логистика. Общото между всички видове кари е, че носят марката “Linde”, която е символ на гарантирано качество и професионализъм. Макар и да има различни видове кари – мотокари, електрокари и газокари, всички те са направени така, че да имат противотежест в тях. Благодарение на това, те могат безпроблемно да вдигат и да местят стоки, които тежат тонове. Три-опорните мотокари са по-малки и са по-лесни за управление. Те позволяват движение в по-тесни коридори и могат да вдигнат тегло до към 2 тона. За разлика от тях четири – опорните кари вдигат повече от 2 тона и са доста по-малко маневрени. Но те са и доста по-стабилни.

Газокарите и мотокарите се различават по двигателите си, едните са с газов, другите с дизелов двигател.

Имат изключително широко приложение, защото се удобни за използване както в тежката, така и в леката промишленост. Мотокарите, които ще намерите в “Мотокар Сервиз“ са снабдени с двигател Volkswagen и имат възможност и за закачане на такова съоръжение, което да им позволи да носят и по-нестандартни товари, като бали, ролки или пък насипни. Мотокарите на “Linde” имат една главна характеристика, която ги прави предпочитана марка на пазара. Това е липсата на спирачна система, хидро-динамична предавка и диференциал. Когато тези части липсват, това смъква разхода до 50% по-малко, като съответно увеличава експлоатационните часове, защото двигателят работи на по-малко обороти.

Електрокарите имат малко по-тясно приложение.

Те работят най-добре на закрити помещения и обикновено се използват в леката промишленост и фармацевтиката. Електрокарите от  „Мотокар Сервиз“ могат да се приспособят да работят на отрицателни температури, в хладилна техника, като са изключително високо ниво на маневреност. Двигателите, които са вградени в електрокарите са асинхронни променливотокови, предпазени са от замърсявания и освен това работят на по-ниски обороти. Батериите могат да бъдат два вида – гелова тягова батерия и конвенционална електролитна. Системата им пести енергия и в резултат на това те са с удължен живот. Допълнително преимущество към ограниченият разход, който правят, е регенеративното спиране.

В „ Мотокар Сервиз“ можете да намерите и влекачи, които са автоматизирани триколесни и ръчноводими електрически.

Автоматизираните имат различни разновидности спрямо това къде стои водача. Специалните автоматизирани четириколесни влекачи са снабдени с отделно затворена кабина за оператора. Платформените влекачи са отделен вид, които са направени с иновационната технология „TrActive”. Силата й е в нисък разход на енергия при максимално натоварване от 25 тона.

„Мотокар Сервиз“ предлага и кари, които са приспособени за работа във взривоопасна среда, така наречените EX Proof машини. Всички машини имат нужните сертификати и са минали успешно тестове за експлоатация при тези условия. Освен това мотокарите, електрокарите, влекачите и всички други видове техника, предлагана от „Мотокар Сервиз“ е с всички нива на безопасност и е конструирана така че да се управлява лесно и ергономично.

Най-популярни