Естетика и функционалност при новите смесители и санитарен фаянс

Естетика и функционалност при новите смесители и санитарен фаянс

Това което интересува съвременните потребители на продукти за обзавеждане за баня се заключва в две прости думи – красота и практичност. Естетика и функционалност са думите, които се използват от дизайнерите и включват малко повече нюанси от това, което търсят хората, и като цяло нещата се движат в категориална посока.  Що се отнася до новите модели смесители за баня и санитарен фаянс, се наблюдава същинска еволюция както на формите, така и на внедрените системи, които осигуряват принципно нови начини на функциониране на толкова традиционни уреди в банята. 

Поглед в дизайна

Дизайнерите търсят напредничав поглед в дизайна, който надминава вече постигнатото, а хората търсят красиво решение за интериора. Дизайнерите търсят функционалност, която отговаря на модерните изисквания и разбирания за това какво е от полза на потребителите, и на цяла съвкупност от икономически фактори, докато обикновените потребители просто искат по-дълготрайни уреди, настилки, аксесоари за баня, така че да са спокойни за нещата в банята си.

Форми

Всъщност в България дълги години се получаваше парадокс. Масово хората бяха свикнали с едни и същи форми санитарен фаянс, не много голямо разнообразие на смесители, мивките в банята бяха горе долу един модел и като цяло съществуваше консервативно отношение към нови неща за банята. Онлайн-пазаруването и възможността за повече информация обаче,  разкриха пред българския потребител изключителните постижения на модерното обзавеждане за баня, което предлага колекции в една стилистика, съчетания на санитарен фаянс и смесители, възможност за избор на конкретен стил, който да се настани цялостно в интериора.

Rimless технологията

Новите модели санитарен фаянс не е задължително да следват традиционните форми, които дълго време властваха на пазара. Все по популярна става rimless технологията (структури без ръб на порцелановото тяло на тоалетната чиния), която позволява перфектно измиване на цялата повърхност и не дава възможност да се натрупват вредни бактерии. Освен това е по-скоро тенденция да се произвеждат антибактериални повърхности, ултра тънки седалки, модели със soft-close механизъм, и много други екстри.

Разнообразие от мивки

Умивалниците също претърпяха изключителни промени откъм форма и това дава възможност на потребителите да избират най-различни конфигурации: модел за плот, стенен умивалник; умивалник върху висок ботуш. Можете да избирате формата според това, което ви харесва като дизайн: кръгли, овални, квадратни форми, форми тип купа, дизайнерски форми; нещата излизат извън традиционните рамки, което цялостно променя интериора.

Няма как да има толкова голямо разнообразие на модели мивки и това да не се отрази и в дизайна на модерните модели смесители за баня. Понеже много модели умивалници се правят без отвор за смесител, можете да избирате смесител, който се монтира от стена, можете да избирате най-различни финитури към които дизайнерите се връщат – бронз, златисто, старо злато,  тъмни покрития с най-впечатляващи съчетания. Като една от най-големите промени в самата функционалност на смесителите е възможността за инсталиране в тяхната структура на системи, които позволяват да се пести вода и така да се ограничават  ненужните разходи.

Най-популярни