Каква е връзката между хазарта и емоцията?

Каква е връзката между хазарта и емоцията?

Независимо дали Ви харесва или не е факт, че хазартът и емоциите са взаимно свързани. Основните принципи на хазарта е да се печелят или губят пари, което влияе върху емоционалното състояние на повечето играчи. Много от комарджиите посещават букмейкърските сайтове, защото са водени от неистовото желание да спечелят. Там те откриват нов и по-лесен начин да залагат, а когато пред тях се появят специални събития, те не могат да удържат емоциите си и се нахвърлят върху тях.

Ако например залагате на по-нестандартни пазари, от сорта на играч на мача, то със сигурност ще се почувствате специални, все едно че и Вие участвате в спортното събитие. Ако обаче изборът Ви се окаже грешен, ще загубите пари, което автоматично прави емоцията горчива и неприятна.

Тръпката от играта взима връх, когато става дума за Световно първенство по футбол или Европейско първенство по футбол. Много често залозите са провокирани от участието на националния отбор, който подкрепяте. Тук дори съществува и нотка на патриотизъм при залаганията. До последния момент чакате да разберете, дали любимците Ви ще спечелят.

Емоционалният хазарт крие опасности

 

Гордост, конкурентоспособност, завист, срам, страх от загуба … какво общо имат всички тези емоции при хазарта?

Честно казано посочените по-горе емоционални реакции могат да попречат на трезвото мислене при залагане на спорт или казино игри. Да, ясно е, че изпитваме гордост, когато залозите се окажат успешни и разочарование, когато загубим. Ако обаче не успеете да контролирате тези емоции, те излизат извън контрол. В този ред на мисли Вие не можете да владеете положението.

Не е тайна, че няма как да контролирате как се представя един боксьор на ринга, както и какви карти се теглят в дадена покер игра, но пък имате възможност да наложите контрол върху паричните Ви средства и тяхното харчене, като по този начин ще избегнете големи загуби и разочарования. Имайте предвид, че мнозина се опитват да избиват загубените средства на хазарт правейки нови залози, а това е напълно погрешна тактика и говори за липса на отговорност.

Тук ще си позволим да Ви дадем един съвет, а той е да играете, с толкова пари, колкото можете да си позволите да загубите. Налагането на лимит е най-добрия начин да ограничите загубите и разхищението на финанси. По този начин може да се каже, че сте взели нещата в свои ръце.

Поставете дисциплината над емоциите

 

Дисциплината не е нещо, което можете да навлечете върху себе си, като топла завивка в студено утро. Все пак е добре да се създават полезни навици, които да Ви водят по пътя на живота. Комарджия без дисциплина е като шофьор без книжка, така че задължително помислете по този повод. Ако искате добри резултати от хазартните игри, трябва да бъдете сдържани и да помните максимата, че напредъкът е бавен процес. Рано или късно и Вие ще опитате вкуса на победата.

Хазартът не е самоцел. Той е един вид забавление за млади и стари, но трябва да се превръща в начин на живот. Дисциплинирайте се и не забравяйте, че понякога трябва да кажете НЕ и да обърнете гръб на казината и онлайн залозите. Желаем Ви приятна игра и на добър час!

Най-популярни