Какви видове сребро има на пазара

Какви видове сребро има на пазара

Днес в бижутерията са познати няколко вида метал за производството на огромното
разнообразие от сребърни бижута, които се предлагат днес на пазара. Най-популярното сред
тях е стерлинговото сребро.

Той представлява сплав от аргентум и известна добавка на мед. Полученият метал е изключително надежден, ковак, лесен за обработка и достатъчно устойчив. Ето защо е сред предпочитаните от бижутерите. Също така той притежава изключително бял цвят. За производството на удивителни бижута най-често се използва почернен метал. Почернелият метал се получава в следствие на гравиране от чисто сребро – сплав от оксиди на мед, олово и сяра. В резултат на това върху металната повърхност се появяват оригинални линии. Така добавените линии придават изтънченост и оригиналност на крайното бижу.

Филигрираните продукти са сред предпочитаните при бижута по поръчка. Трябва да се има предвид, че този метал е доста по-тежък от златото. Това дава възможност да бъде изкована жица доста по-тънка от човешкия косъм. Бижутери от тънки сребърни нишки създават много леки и ефирни накити. Разбира се, създаването на филигрирано сребро е доста старателна и много бавна работа, което изисква много опит и умения от бижутера. Но такава декорация изглежда наистина уникална и изключително красива.

Разгледайте сребърните бижута на фирмата MySilver.bg. Имат колиета, пръстени, гривни и други аксесоари за всеки повод.


Сребърните бижута красят, както мъжете, така и жените. Среброто е сред най-универсалните материали. Същевременно подходящо за ежедневна употреба от него се изработват и бутикови бижута, които са изключително подходящи за специални поводи.


Не се колебайте да подновите аксесоарския си сет със сребърно бижу. Можете да го закупите от онлайн магазин или да го поръчате. Поръчковите бижута позволяват да се обединят уникалните и индивидуални идеи на приносителя с тези на бижутери и в следствие на това да се сътвори произведение на изкуството, с което наистина да оставите незабравим спомен от присъствието си. Не се колебайте, потърсете своето бижу, подарете си разкож и уникалност.

Използвайте въображението си и бъдете себе си в избора.

Най-популярни