Какво представлява модулната кухня: характеристики и предимства

Какво представлява модулната кухня: характеристики и предимства

Този често задаван въпрос заслужава малко разяснение. Ако сте в процес на настройка на кухня или просто започвате, вероятно сте попаднали на този термин. И ако досега не сте го срещали никъде, прочетете нашата статия. Ще ви обясним какво е модулна кухня и всичко, което трябва да знаете за нея, ако планирате нова кухня.
Какво представлява модулната кухня? Както подсказва името, той се състои от набор от шкафове или „модули“, които могат да се комбинират, за да се създаде ефективна и практична кухня. Всеки модул служи за определена цел: чекмеджета, рафтове, шкафове за уреди, плотове, стенни шкафове, кутии за съхранение и ъглови модули са необходими за създаване на работно пространство, което максимизира функционалността и осигурява страхотен работен процес. Модулната кухня е бюджетна опция, достъпна за повечето от нас. Той има редица предимства по отношение на функционалността и естетиката. Така например лесно можете да съчетаете кухненските шкафове с дизайна на масата и трапезните столове. Но има много повече!
Нека да разгледаме плюсовете и минусите.
Плюсове:
Голям избор от модули. Като правило асортиментът включва модули за различни цели и конфигурации – стена, под или ъгъл, под мивката, под вграденото или за съхранение. Лекота на дизайна. Можете да създадете функционална кухня според вашите индивидуални изисквания. В зависимост от задачата можете да изберете определени шкафове и шкафове, цветова схема и дизайн, които най-добре ви подхождат. Модули за вградени уреди. Например фурни. Повечето от тях са със стандартен размер (60 см) и са идеални за монтаж в специална кутия. По-евтино от кухня по поръчка. Производството на стандартни модули не е толкова трудоемко, колкото изработените по поръчка мебели и затова винаги е по-евтино. По-евтино и по-бързо. Относително кратко време за производство. Представените фабрики в нашия онлайн магазин са в рамките на 30 дни. Но всичко зависи от това доколко сте се отклонили от стандартите, предложени от производителя. Лесно сглобяване. Сглобяването на кухня от готови модули е по-лесно и бързо. В допълнение към инструкциите, панелите и фасадите са маркирани с маркировки за фиксиране на части и фитинги, което значително опростява процеса на сглобяване.
И един минус Предварително определени размери на модула. Това означава, че не можете да поръчате например шкаф, който е по-голям с няколко сантиметра. Но обикновено това не е необходимо. Тъй като много модули се предлагат в няколко размера. И тези опции са напълно достатъчни, за да създадете шрифт с необходимата дължина с точност 5-10 см.

Най-популярни