Как да изберем стилна подова лампа за модерен ремонт?

Как да изберем стилна подова лампа за модерен ремонт?

Стилни подови лампи

 Подовата лампа е специален вид лампи. Стои на пода, а абажурът му се поддържа от пръчка. Това осветително тяло може да бъде отлично допълнение към интериора, да му придаде уют, комфорт и специална домашна атмосфера. Но освен това трябва да е модерен. Стилните подови лампи ще се превърнат в истински акцент на стаята. Нека се опитаме да разберем характеристиките, разнообразието и функционалността на такива продукти по-подробно.

Стилни подови лампи: видове на съвременния пазар

Съвременните производители предлагат много разновидности на подови лампи за всеки вкус. Модерните подови лампи 2021-2022 включват:

 Традиционни или класически модели. Изглеждат като крак на основа във формата на кръг или квадрат. Отгоре има източник на светлина – лампа под абажура. Те могат да се различават по височина, цвят, а също и по дизайна на капачката. Такива продукти ще намерят място в класически стил. Те също изглеждат страхотно в стил Прованс.

 Подова лампа, която се допълва от маса. В този случай кракът може да бъде прикрепен към масата или в основата му. Това осветително тяло изглежда страхотно близо до зоната на дивана, както и близо до стола. Това е идеално за тези, които обичат да четат или да изработват.

 Подова лампа-прът. Тези стилни подови лампи са идеални за модерен стил – неокласически, модерен или минималистичен. Те могат да бъдат инсталирани и в стая с високотехнологичен дизайн. Визуално те изглеждат като въдица, хвърлена в езерце. Кракът им изглежда дълъг и извит, увенчан е с компактен абажур. Такава подова лампа може да се монтира в помещения, където има малко място. Основата им се вписва идеално в уединен ъгъл на стаята, а кракът може да бъде насочен на правилното място.

 Подова лампа с огънат, гъвкав крак.

Идеален за стил на таванско помещение. Компактен малък таван, най-често изработен от метал, се допълва от стойка, съставена от няколко части движещи се отделно. Също така модерните подови лампи в интериора включват модели с рафт (рафтове), стилни декоративни стативи и подови лампи под формата на ваза с цветя. Любителите на максималния комфорт могат да изберат лампи със свещи, докато почитателите на минимализма и хай-тек стила могат да изберат LED дизайн.

 Модерни тела по вид светлинен поток

Различните модерни подови лампи могат да дават различна светлина, по-специално: Лампите на огънати, гъвкави крака с плътен непрозрачен абажур дават насочен поток светлина. Те са идеални за зониране и допълнително осветление. Главата им може да бъде напълно регулирана, насочвайки светлинния поток в правилната посока. Декоративните модели с полупрозрачен абажур дават приятна разсеяна светлина, която се разпространява върху малка площ. Не удря в очите и изглежда мек, приятен, създавайки топла атмосфера или дори интимна обстановка. Лампите с достатъчно плътен абажур, които дават фиксиран светлинен поток в стената или тавана, са източници на отразена светлина. Могат да се използват като декоративни елементи или напълно функционални осветителни тела.

Предимствата на стилни подови лампи в интериора модерни подови лампи в интериора

Стилните подови лампи имат много предимства, по-специално:

– са автономни и мобилни, не изискват допълнителна работа за монтаж;

– имат ниска мощност, следователно не консумират значително количество енергия;

– стават източници на допълнително осветление като алтернатива на централното;

– добавят уют и комфорт благодарение на разсеяното и меко осветление;

– ви позволяват да осветявате определено място без дискомфорт за другите;

– Адекватна цена – те са сравнително евтини.

Съвременните производители предлагат огромен избор от подови лампи за всеки вкус на различни цени. На уебсайта на онлайн магазина shop.polarislighting.bg можете да закупите както сравнително евтини продукти, така и първокласни осветителни тела с различни форми и нюанси. Поръчката е много проста – добавете продукта в кошницата и попълнете формата за поръчка. Опитни мениджъри ще организират бърза доставка и много скоро ще имате модерна подова лампа.

Как да изберем стилна подова лампа: няколко практични съвета стилни подови лампи

 Когато мислите как да изберете стилна подова лампа, не забравяйте, че в малка стая устройството изглежда най-добре не по-високо от 1 м 80 см. По-високите продукти ще изглеждат обемисти, а ниските продукти ще блестят върху мебелите и ще натоварват очите ви. В просторна стая можете да поставите няколко лампи наведнъж, които са сходни по дизайн, но различни по височина. Такива модерни подови лампи в интериора ще добавят модерност и динамика на пространството. За да създадете добра светлинна композиция, си струва да поръчате осветителни тела, чиито таванни лампи гледат нагоре и са направени от полупрозрачен материал. Това ще ви помогне да добавите светлина, лекота и ефирност в стаята. Когато избирате мощност, дайте предпочитание на 40-100 вата лампа.

Най-популярни