Как да се предпазите от лош избор на фирма за строителство или ремонт

Как да се предпазите от лош избор на фирма за строителство или ремонт

Световната финансова криза премина на хартия, но апетитът на големите акули в строителството никога не преминава. За обикновените хора, които стоически изтърпяха краят на кризата в строителството, дойде време да помислят за строителство на еднофамилна къща, а заедно с това и рисковете, които се съдържат в търсенето на добра строителна фирма.

Търсене онлайн

Всичко започва с търсенето. Без значение дали сте планували основни ремонти, частичен ремонт или ново строителство, вие се нуждаете от професионалисти, които са опитни конкретно за дейността, от която имате нужда. Затова не се притеснявайте да преговаряте докато не получите първите устни и документални гаранции, че разговарят с добра строителна фирма. Много строителни фирми имат сайтове, на които можете да се уверите, че дадена строителна компания разполага с опитни майстори  и е извършвала достатъчно строителство и ремонти.

Цени на услугите

Когато разглеждате цените на дадена строителна фирма и дойде време за преговори, интересувайте се какво пише в цената. Когато подпишете договор за ремонт на покрив, интересувайте се за какво ще платите точно. Защото има фирми, които дават една цена, в последствие ремонтът включва една повърхностна дейност, която не включва основните неща, за които сте поискали ремонта. В този смисъл има начин преди да подпишете договор, да се интересувате какво строителят включва в цената за дадената дейност.

Плащане

Когато дойде време за извършване на плащане, искайте от фирмата валиден документ или най-малкото вижте какви са възможностите за плащане по банков път. Вие трябва да сте сигурни, че когато плащате, това плащане ще бъде верифицирано и ще имате валиден документ. Още повече ако финансирате ремонта с ипотечен кредит, то банката може да изисква да преведе парите конкретно на строителната фирма, за да изпълнява дейността си. Дори когато плащате за частичен ремонт в банята или кухнята, на фасадата и т.н. не плащайте всичко предварително. Трябва да имате някаква гаранция, че фирмата, ще си свърши работа и ще е мотивирана да работи.

 

Внимавайте с цената, която фирмата ви предлага. В строителството няма супер ниски цени, в които се случват чудеса. Всяка строителна дейност и ремонт имат своята цена и ако започнете да търсите фирми, които предлагат най-ниска цена, то има възможност да се опарите. Когато нещо е прекалено хубаво, за да е истина трябва да задейства сигнална лампичка у вас. Вие сами трябва да изисквате качество, а то винаги идва на съответната цена. Затова е много важно да се осланяте на интуицията си.

Преговори

Предпазливостта е рамката, в която трябва да се движите. Преговорите не вредят на никого, така че когато избирате фирма за строителство или сериозен цялостен ремонт, разпростирайте се надлъж и нашир по всички въпроси, които ви вълнуват. Търсете качеството и подобие на вашите строителни намерения. Разговорите с познати и приятели, четенето на мнения в нета също може да изиграят решаваща роля във вашия избор, така че не се лишавайте и от тях. Това са само базисни неща, за които трябва да следите, но със сигурност ще ви помогнат да сте нащрек в работните предложения.

Най-популярни