Как правилно да поддържате боядисаната коса?

Как правилно да поддържате боядисаната коса?

Практически съвети, с които ще запазите цвета на косата си много по-дълго

Всеки път, в който боядисате косата си (било у дома, било при професионален коафьор) се ядосвате, че след няколко седмици от невероятния ѝ цвят и блясък не остава почти нищо.

Дразните се, че не можете да запазите цвета по-дълго и обвинявате марката боя, че е била некачествена.

Ами ако ви кажем, че не боята е виновна? Ако ви кажем, че можете лесно да запазите цвета на косата си много по-дълго дори от мечтаното?

Следвайте съветите, които ще ви дадем след малко и ще се радвате дълго на блестящ цвят и силна коса.

1. Изчакайте с шампоана

Най-честата грешка, която се прави, е веднага след боядисване косата да се мие с шампоан. Ако и вие правите точно това, забравете го. След боядисване измийте косата си само с вода и оставете шампоана за след 24 часа.

2. Мийте косата си по-рядко

Казахме нещо шокиращо, нали? Но използвайки шампоан всеки ден, ще измиете както естествените защитни масла, така и цвета на косата си. Ако все пак не можете да търпите и сте свикнали да миете косата си ежедневно, използвайте сухи шампоани, предназначени специално за боядисана коса.

3. Използвайте специален шампоан, предназначен за поддръжка на боядисана коса

Шампоаните, предназначени специално за боядисана коса не съдържат сулфати и могат да предотвратят загубата на интензивност на цвета.
В търговската мрежа можете да откриете немалко разнообразие от такива продукти, но ние ви препоръчваме шампоаните за защита на цвета NOOK, който се нарежда сред топ 5 в класацията на коафьорите за най-ефективен шампоан за поддръжка на боядисана коса.

4. Използвайте шампоана основно върху корените на косата

Когато миете косата си, не слагайте шампоан по цялата ѝ дължина, а само в корените. Разтъркайте добре и разнесете получената пяна по дължината на косата.

5. Изплаквайте косата си с хладка вода

Горещият душ ви помага да се отпуснете, но това може значително да увреди боядисаната коса.

6. Използвайте филтър на душа

Ако водата в района, в който живеете има високо съдържание на хлор, калий или желязо, поставете на душа филтър. Тези елементи (които често се откриват във водата) повреждат цвета на косата.

7. Овлажнявайте боядисаната коса

В допълнение към използването на шампоан за поддръжка на цвета, използвайте балсам или серум за защита на цвета. Химическите елементи, които се съдържат в повечето бои могат да направят косата по-суха, позьорна и податлива към избледяване на цвета. Използвайки балсам или серум за защита на цвета (какъвто можете да откриете на https://nookbulgaria.com/) ще я хидратирате и ще „запечатите” цвета по-дълго.

Най-популярни