Как се рециклира отпадно масло?

Как се рециклира отпадно масло?

Повечето от нас имат автомобили, които изискват смяна на масло в своята експлоатация. Също така, много машини използват машинно масло за да работят нормално. Някога чудели ли сте се какво се случва с отпадното масло? Е ако сте се чудели тази статия е за Вас.

Откъде идва отпадното масло

Отпадното масло идва от много на брой различни източници, включително авто работилници, електроцентрали, миньорски компании и други. Част от отпадното масло (включително част от това, което се разлива в океаните при инциденти) се изгаря. Много масло се излива в канализацията от домашни майстор. Поради тази причина една от природозащитните организации създаде кампания наречена „Ти го изхвърляш, Ти го пиеш“, за да научат хората къде да изхвърлят отпадното си масло.

Как се случва рециклирането

Ако се събере правилно, отпадното масло може да се рециклира, като по този начин се увеличава срока му на полезно действие. В САЩ, между 380 и 800 милиона галона отпадно масло се събират, рециклират и използват повторно всяка година. Няколко типа масло могат да се рециклират – моторно масло, масло за скоростни кутии, течност за спирачки, хидравлично масло и други. Независимо дали сте домашен авто монтьор, собственик на малък бизнес или голяма компания, която използва много масло има възможности за рециклиране пред вас. Маслото се рециклира, като се подлага на обработка от специални за целта машини. Обработката цели да рафинира маслото и да извлече от него по-голямата част от замърсяванията, за да може то да се използва повторно. При предаване на масло за рециклиране Вие едновременно спомагате за намаляване на въздействието върху природата, както и получавате заплащане за предаденото масло.

Ако сте загрижени за природата, Saint-Gobain определено има подходящите решения за Вас. Компанията предлага богата гама от строителни решения, които да намалят въздействието Ви върху природата. Техните качествени строителни материали също така ще намалят до голяма степен сметките Ви за отопление през зимата и охлаждане през лятото.

Най-популярни