Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cypah/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cypah/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cypah/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Кои са възможните причини за спад в мощността на автомобила - CyPah

Кои са възможните причини за спад в мощността на автомобила

Кои са възможните причини за спад в мощността на автомобила

Вероятно на всеки от вас се е случвало да натиска педала на газта, но колата да не върви както трябва. Това е сигурен признак, че мощността на вашия автомобил спада и за този спад има някаква причина. Макар и скоро да сте сменяли филтри, свещи и масло и да сте сигурни в горивото, което зареждате, съществуват редица други проблеми, които могат да доведат до спад на мощността. Кои са те и какво е най-добре да се направи, съветват специалистите.

Защо автомобилът няма мощност

Както вече споменахме, причините може да са страшно много. Ако скоро автомобилът ви не е обслужван, е много вероятно филтрите, маслото или свещите да се окажат причина за намалената мощност. Не са малко и случаите, когато некачествено гориво също може да причини запушвания и това да пречи на двигателя да работи нормално.

Има, разбира се, и много други проблеми, които дават отражение върху работата на двигателя. И до голяма степен те са свързани със системите и компонентите, които са предназначени за опазването на околната среда от вредни емисии. Тъй като ролята им е да не допуснат замърсяването на въздуха, всеки компонент има своето предназначение, като основната им работа е да улавят вредните газове, отделени по време на горенето. А това много често води до тяхното запушване и рефлектира върху мощността на автомобила. Искате ли да разберете кои са те и какво е най-добре да се направи в случай на неизправност? И най-вече защо е добре винаги да се доверявате на професионалисти? То тогава ви съветваме да продължите да четете.

Кои са компонентите, отговорни за опазването на околната среда и как повреда в тях може да повлияе върху мощността на двигателя

Всички по-съвременни модели автомобили ги притежават – онези допълнителни компоненти и системи, които имат за цел да ограничат вредните за околната среда емисии. А те са:

  • ДПФ или това е филтърът за твърди частици;
  • ЕГР – рециркулационният клапан;
  • адблу система;
  • вихрови клапи.

Всеки един от тях работи при изключително тежки условия, което води до неговото износване или запушване. Това неминуемо води до затруднена работа на двигателя при по-висок разход на гориво. От друга страна – крие рискове от сериозна повреда на мотора, което най-вероятно ще ви вкара в скъпоструващи ремонти. За да избегнете това, се обърнете към специалисти, които несъмнено ще извършат диагностика на вашия автомобил, за да могат да открият проблемната област и да отстранят повредата.

Защо да доверите автомобила си в ръцете на истински професионалисти

Компютърната диагностика и отстраняване на неизправностите по системите на автомобила доста често е свързано с препрограмиране на файловете. Ако тази дейност не бъде извършена прецизно и точно, то автомобилният компютър често ще дава грешка и не е изключено да се окаже в авариен режим. Именно заради това е желателно да оставите колата си в оторизиран диагностичен център, където ще се погрижат добре за нея.

И тъй като стана дума за всички онези компоненти и системи, които са свързани с ограничаване на вредните емисии, ето кои от тях най-често подлежат на повреда и какво е най-удачно да се направи с тях.

Всички знаем колко натоварено е движението в големите градове. Макар и да не ви е много по волята, няма как да карате с висока скорост в градски условия. Бавното шофиране и непрекъснатото спиране по кръстовища и светофари правят почти невъзможно изгарянето на твърдите частици, които са се полепили по филтъра. Един истински професионалист несъмнено ще ви предложи софтуерно премахване на ДПФ, след което мощността на автомобила ще възвърне първоначалното си ниво.

Не остава по-назад и адблу системата на превозните средства. От една страна, тя е прекалено скъпа за поддръжка или подмяна, а от друга – при повреда в нея, се консумира много по-голямо количество от специалната течност, която се сипва в резервоарчето. И тук решението отново е софтуерно премахване на адблу системата на вашия автомобил.

За да карате колата си с лекота, за да се чувствате сигурни и в безопасност на пътя, то винаги се доверявайте на най-добрите специалисти. Те не само ще стигнат бързо до проблема, но и ще се погрижат той да бъде напълно отстранен.

Най-популярни