Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cypah/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cypah/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cypah/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Кои са най-добрите книги за покера - CyPah

Кои са най-добрите книги за покера

Кои са най-добрите книги за покера

Покерът е игра, която провокира въображението и не случайни на него са посветени безброй уеб сайтове, новинарски материали и специални блогове, някои от които са писани от най-добрите покер играчи на света. Има обаче и цели книги по темата, а всички те са задължителни за играчите, които искат да са наистина вътре в нещата.

Най-добрите книги за играта на Texas Hold ’em безспорно са и най-популярни и има защо, тъй като това е и най-популярният вариант на покера, особено в големите турнири.

Sit ‘n Go Strategy на Колин Мошман

Това ръководство за спечелване на турнири на една маса ще ви научи за много неща, свързани със стратегията. В нея има ясни обяснения на основните концепции на игра, собствен капитал, коефициенти, очаквана стойност на чипа.

Според Мошман стратегическите концепции са за игра с нисък блайнд, игра на среден сляп, висока сляпа игра. Според тях научавате как да играете различните ръце въз основа на променящата се среда, как да се приспособите спрямо опонентите, кога да играете агресивно и т.н. и то за да изградите цялостен дългосрочен план на игра.

Диаграми на шансовете в играта, всички вероятности в разиграването, таблици и други статистически данни, правят тази книга безценна.

„Печелене на покер турнири с една ръка“ на Ерик Линч

Книга с експертни съвети за играчи на турнири, ценна защото е сред най-известните турнири в тях. Книгата разказва за турнирната стратегия и всички нюанси в този формат. Авторът прави задълбочени анализи на играта и дава ценни съвети относно блъфирането например, за разликите в многопосочните и хедс-ъп саксиите или стратегиите за залагане.

Линч дава и множество реални примери за ръце, както и солидно разбиране за турнирния покер.

„Експертна стратегия за турнири без лимит“ на Дан Харингтън

Харингтън учи как да коригирате стратегията си в турнирите и това не е единствената му книга, може би най-известната. Той има световна шампионска титла  в основното събитие на WSOP с вход от 10 000 долара. Той анализира играта, предлага съвети и стратегии, и дава множество реални примери.

„Малката зелена книга“ на Фил Гордън

Авторът предлага покер психология, за да ви помогне да мислите нестандартно в играта, а това той го знае отлично като участник в най-големите игри с известни покер играчи. В книгата той обхваща математиката, стратегията и психологията на играта, както и идеи за процеса на вземане на решения.

Книгата залага много и на ученето и напредъка като ценни умения в покера.

„Покер математика, която има значение“ на Оуен Гейнс

Представя проста разбивка на сложната покер математика, защото в игра на числа, няма как да спечелите, без да разбирате тези концепции, а Гейнс ни дава прости правила за това. Ако прочетете книгата, ще имате много по-дълбоко разбиране за покера и да вземате мотивирани решения, основани на математиката, вместо просто да гадаете.

„Модерна теория на покера“ на Майкъл Асеведо

Това си е покер математика за напреднали, като самият Асеведо се концентрира върху разбиването на оптималната теория на игрите (GTO) и обяснява как да приложи тези знания в реални игри.

GTO ви помага да разберете основната теория на Texas Hold ’em и в крайна сметка да вземете много по-добри решения в дългосрочен план.

Авторът обяснява простите истини в покера и едва след това преминава към усъвършенствани стратегии, така че дори и да не сте много опитни, ще се сдобиете с по-голямата част от информацията.

„Убий всички“ на Лий Нелсън

Книга с провокативно заглавие и интересни съвети за покера, реални разкази, много  илюстрации и диаграми. Тя освен полезна, се оказва и много интересно четиво, дори ако седнете да я прелистите на някой покер турнир в паузите му.

Тези книги са увлекателни и помагат на по-неопитните играчи, но и съдържат част от историята и развитието на покера като цяло.

Това са само част от най-популярните книги за тази велика игра, които са повече от задължително четиво за всеки играч, който иска един ден да стане най-големия и да бъде приет в Залата на славата на покера.

Най-популярни