Изработка на сайт – коя е най-добрата платформа за това?

Изработка на сайт – коя е най-добрата платформа за това?

Сайта е витрината на вашия бизнес, която хората могат да видят, когато са в Интернет. В дигиталната ера, притежанието на сайт е една от най-важните стъпки към изграждане и популяризиране на онлайн присъствието на един бизнес. Често сайта е първа точка за контакт между бизнеса и неговите потенциални клиенти и най-добрата му реклама. По тази причина е изключително важно сайта да е с впечатляващ дизайн, лесен за употреба интерфейс и информативна част, в която потенциалните клиенти да видят дейността ви.

Съществуват много платформи, за изработка на сайт. В тази статия ние от Seomax.bg сме разгледали част от най-известните и използвани CMS за изработка на сайтове, за да изберете по-лесно подходящия за Вас.

WordPress

WordPress е сред старейшините в сферата на изработка на сайтове. Платформата започва да работи през 2003г. и е сред най-популярните платформи за блогове. Нейната популярност се дължи на лесната за употреба среда, която дава възможност за бързо и лесно добавяне на съдържание към сайта, без нужда от дълга предварителна подготовка. Предварително заложените в платформата инструменти дават възможност за лесно прилагане на теми. Платформата притежава и богата библиотека от плъгини, които дават възможност за персонализация. Популярността на един сайт зависи от ранга му в търсещите машини, а WordPress предлага и библиотека за инструменти, които улесняват оптимизацията на сайт за търсещите машини.

PHP

PHP е програмен език, който предлага огромна гъвкавост при изработката на динамични сайтове. Красотата на PHP е, че въпреки че е open-source платформа, предлага богатство от функционалности и ползи, както и платените платформи биха. Изработката на сайт с PHP гарантира устойчива структура, която е способна да понесе много голям трафик. Въпреки всичко казано до тук, недостатъка на PHP е, че потребителя трябва да разбира от програмни езици. Това прави платформата подходяща само за разработчици. Въпреки това, ако сте компания за изработка на сайтове и искате да разработите сайт, който е независим от платформа, сигурен и с възможност за вграждане на база данни, PHP е най-добрия трик в торбата ви.

Joomla

Joomla е една от най-харесваните системи за управление на съдържанието. Предпочита се за изработка на сайтове с много функционалности и мощни уеб апликации. Средата на Joomla дава възможност за лесна и бърза редакция на съдържанието, а от друга страна гарантира интегритета на данните в сайта. Тъй като Joomla е създадена чрез използването на PHP и MYSQL, две open-source платформи, Joomla също е open-source платформа. Равносметка – ако търсите сигурна платформа за изработка на сайт, с възможност за разрастване в бъдеще, заложете на Joomla!

Magento

Магенто е една от най-добрите, безплатни платформи за разработка на красив онлайн магазин. Платформата притежава богатата библиотека от разширения, които дават огромна възможност за персонализиране на един сайт. В допълнение към много разширения за тази платформа, Magento предлага и силно активен потребителски форум, който в последно време се превръща в притегателен център за талантливи разработчици на сайтове.

 

 

ASP.NET

Въпреки че Active Server Pages (ASP) не е безплатна, тя предлага огромна библиотека от базови функции. Друго предимство на ASP.NET е, че е навсякъде и много инженери знаят как да разработват приложения, използвайки тази платформа.

JSP

Java Server Pages (JSP) е технология, която подпомага софтуерните разработчици при направата на динамични уеб страници, базирани на XML, HTML или друг тип документ. JSP е подобна на ASP и PHP, с изключение на това, че използва програмния език Java. Едно от най-големите предимства на тази платформа е, че тя комбинира статични шаблони, включително HTML или XML фрагменти с кода, който генерира динамичното съдържание.

Оpen Cart

Open Cart е популярна платформа за изработка на онлайн магазини. Тя е лесна за персонализиране и много бърза. Можете лесно да я инсталирате на споделен хостинг, притежава изобилие от теми и шаблони и администраторски панел, който е лесен за ползване.

Споделените до тук платформи са ключовите платформи, които решихме да споделим с вас. Въпреки това има още няколко платформи за изработка на сайт – Drupal, Ruby on Rails, Prestashop и други. Замислете се върху силните и слабите си страни и изберете най-удачната платформа за себе си.

Най-популярни