Къде да прекараме зимните празници? На спа или на ски?

Къде да прекараме зимните празници? На спа или на ски?

Независимо какво Ви е отношението към Коледа и Нова година, факт е, че се струпват доста почивни дни. Зимните празници освен време за семейството и роднините могат да бъдат и добър повод за някоя отмаряща почивка в някой от красивите ни български курорти. Примерно не са малко хората, които посещават Банско и другите зимни курорти, за да покарат ски. Почитателите пък на спа почивката могат да разпуснат от напрегнатото ежедневие в някой хотел с добър релакс център, какъвто е и TerraComplex.com в Банско. Зимните празници определено са добро време за почивка в планината, а там както знаем, можем не само да се отморим, ами и да похапнем вкусно и да поспортуваме.

Тази година се оформят почти две пълни седмици за ваканция и ако вече сте планирали точно и ясно графикът на семейните посещения и са Ви останали няколко свободни дни, можете съвсем спокойно да планирате и нещо за себе си.

Защо да отидем на спа по време на зимната отпуска?

Главната идея на отпуските и на почивните дни, не е да поемате допълнително работа и ангажименти и да запълните дните от 8 сутринта до 11 вечерта. В основата си, тези дни трябва да бъдат дни наистина за почивка и приятни занимания. Много често хората се чувстват така все едно имат нужда от още няколко почивни дни, за да си починат от обикалянето по време на отпуската. Защо се получава така? Много често, когато има повече от 2-3 почивни дни, струпваме семейни ангажименти и пътувания из цялата страна, за да не се разсърдят роднините. Шофирането обаче, натовареният трафик из страната, стягането на багажа, приготвянето на подаръци и останалите неща, свързани със зимните празници, често изморяват повече, отколкото, ако просто си стояхме на работа.

Предимствата на спа хотелите

Спа хотелите предлагат абсолютно различна зимна ваканция. Отивате, настанявате се, посещавате релакс центъра и забравяте за пътуването, приготовленията, трафика, снега по магистралата и всички останали неща, които могат да Ви стресират. Не се грижите за абсолютно нищо, персоналът на хотела го прави вместо Вас. Много жени си мечтаят точно за такива празници, а не за готвене и чистене. Какво има в един релакс център в хотел? Ще разгледаме за пример релакс центъра на Терра Комплекс в Банско, защото той предлага всичко необходимо. На първо място, зимната почивка не трябва да минава без възможността да се топнете в топъл вътрешен басейн. Ако сте почитатели на плуването може да потърсите хотел, който разполага с голям басейн, но ако не сте, тогава и среден размер би Ви устройвал. Топлата вода отпуска мускулите и сухожилията.

Потърсете хотел, който предлага на гостите си и джакузи. Комфортът от масажните струи може да превърне почивката в приказка. Сауната също е едно от задължителните условия за добрите хотели. Без значение, дали е билко, инфраред сауна или обикновена, във всички случай, 10 минути в нея и ще забравите за натовареното ежедневие. Сауната помага на тялото да се освободи от токсините, които получаваме от градската среда. Така можете да се върнете обратно, заредени с нови сили и с подобрена имунна система. Не са малко хотелите, които предлагат и различни видове масажи на своите гости.

Пълният фитнес с уреди също е едно от задължителните условия. Работещите млади хора, активното население рядко има време за някакъв определен спорт, най-често ходят на фитнес и спазват някакъв режим. Няма как отивайки на почивка те да бъдат лишени от фитнес тренировката си, заради липсата на фитнес. Това е и причината добрият фитнес да е в графата задължителни удобства в един хотел.

ски ваканция

Да покарате ски зимната ваканция

Карането на ски и на сноуборд носи огромно удоволствие. Това е най-популярният зимен спорт и можем със сигурност да твърдим, че има милиони почитатели в България и в цял свят. Банско предлага добре уредени ски писти и гарантирано добро преживяване в града. Има писти както за начинаещи, така и за напреднали. До тях се стига с лифт, но въпреки това покрай пистите има заведения за хранене и не е нужно да се слиза чак до долу за почивка и храна.

Сноубордът и ските са физически тежко занимание. Зимните празници са идеалното време за почивка в планината, съчетана с малко спорт и релакс. Ако сте изкарали цял ден на пистата, няма нищо по-хубаво от 1 час след това в релакс центъра. По този начин хем ще се натоварите физически, хем ще си починете.

Най-популярни