Най-подходящите позиции за хора, които обичат да рисуват

Най-подходящите позиции за хора, които обичат да рисуват

Най-подходящите позиции за хора, които обичат да рисуват

Работата за художници и хора с висока артистичност е толкова разнообразна, колкото трудно бихте могли да си представите. Ако обичате да рисувате, вашата страст би могла да очертае впечатляващ път на кариера, така че не се ограничавайте и депресирайте покрай изявления от типа на „художник къща не храни“.

За разлика от дългогодишните популярни вярвания, рисуването всъщност подобрява концентрацията и може да предизвика висока креативност, според последните изследвания.

Вижте какво можете да работите, ако сте човек, който обича и умее да рисува.

Аниматор

Аниматорите разработват герои, обекти и среди за различни приложения, включително за създаване на видеоигри, графики за телевизия и филми и други.

Обикновено се изисква бакалавърска степен по компютърна графика или мултимедийни изследвания, както и 2D и 3D анимационни и дизайнерски умения.

Учител по изобразително изкуство

Насърчете бъдещите художници! Ако сте учител по изкуство, можете да създавате огромни възможности за децата всеки ден.

Преподавателите в държавните училища обикновено се нуждаят от педагогическо образование в тази сфера.

Декоратор на торти

Декораторите на торти се изправят пред много предизвикателства – от сложни многоетажни сватбени торти до по-официални творения за корпоративни събития, рождени дни и други тържества.

Тези професионалисти обикновено усъвършенстват уменията си в кулинарното училище.

Моден дизайнер

Има много дрехи – връхни дрехи, бельо, улично облекло, спортно, обувки и аксесоари, върху които можете да тествате уменията си, защото всичко това трябва да бъде проектирано от някого.

Обикновено се изисква бакалавърска степен по моден дизайн. Също така се изисква от вас да сте в крак с най-новите модни тенденции, да имате остро чувство за детайлност и познания за начина, по който се кроят и шият дрехи.

Графичен дизайнер

Графичните дизайнери създават и редактират визуални изображения, обикновено в софтуер за графичен дизайн като Adobe InDesign и други. Най-вероятно ще работите директно за някоя марка или за различни клиенти в агенция.

Бакалавърска степен по графичен дизайн или свързана с него област, като графичен печат, е типичният минимум, въпреки че вероятно ще се изисква, както и портфолио от вашата работа.

Илюстратор

Илюстраторите снабдяват света с рисунките си всеки ден, създавайки всичко – от скици до лога и много други.

Техническите илюстратори (известни също като научни илюстратори) пък използват описания на продуктите, за да създават визуални аналози. Те изготвят схеми и диаграми, които често се появяват в технически публикации, учебници или ръководства за потребителя.

Бакалавърска или асоциирана степен по илюстрация ще ви помогне да започнете работа.

Индустриален дизайнер

От автомобилите, през битовите уреди до промишлените стоки, индустриалните дизайнери са хората, които стоят зад дизайна. Вашата задача е да прецените куп фактори като функция, естетика и производствени разходи и да предложите идеите си на ръководителите на проекти.

Заедно с добро портфолио, индустриалните дизайнери трябва да имат бакалавърска степен в области като графичен дизайн или инженеринг.

Гримьор

Интересувате ли се от изкуство и козметика? Тази работа е свързана с това хората да изглеждат страхотно, независимо дали на снимачната площадка на филм или на лично празненство. Нека го наречем лицево рисуване.

Обикновено ще ви трябва сертификат след завършен курс по гримьорство и козметика.

И малко помощ…

Може да преливате от талант, но ако не ви виждат правилните хора, кариерата ви вероятно няма да потръгне. Бъдете сигурни, че имате убедително портфолио и търсите работа достатъчно активно, така че хората да ви забелязват. Със сигурност ще пожънете успех един ден!

Най-популярни