Не правете компромис с качеството, купувайки спално бельо!

Не правете компромис с качеството, купувайки спално бельо!

Избирайки ново спално бельо, много купувачи обикновено се придържат към принципа: „най-доброто за децата, но може да се пести, когато е за възрастните“. Хората, спазващи това правило понякога вместо да избират естествени тъкани се опитват да купят евтини, но, както продавачът обещава, висококачествени синтетични тъкани. Обезкуражени след време от такава покупка, започват да съжаляват не след дълго. Само след няколко изпирания, ярките и привидно отлично изработени комплекти започват да избледняват. Оказва се, че са изработени с нездрави конци, а освен това образуват статично електричество, което дразни собствениците.

Бельото за легло възрастни е добре да има също надеждни екологични характеристики, акто това това за децата. В края на краищата, ние постоянно изпитваме стрес поради динамичното ни и забързано ежедневие. След като постоянно сме подлагани на физическо и психическо претоварване,нашата почивка също следва да бъде пълноценна. От особена важност е изборът на спално бельо за възрастните хора. Потребителите от тази възрастова група често заспиват с голяма трудност и се събуждат много преди алармата. Тяхното спокойствие, както и качеството и продължителността на съня до голяма степен зависят от удобството, което могат да дадат само естествените материали. Ето няколко съвета как да изберете качествено спално бельо:

Обърнете внимание на характеристиките на продукта

На първо място, погледнете самият плат. Показателите, които говорят за лошо качество са, че тъканта е силно прозрачна, разстоянието между нишките е много голямо и конците лесно се движат. Според технологичните изисквания, плътността на всеки тип тъкан следва да отговаря на съответните стандарти. Индексът на плътността е индикатор за здравината и трайността на тъканта.

Вижте как е ушит спалния комплект

След като проверите качеството на тъканта, проверете шевовете. Те следва да са равномерни, без изпъкнали конци, а ръбовете е добре да бъдат обработени професионално. Не е допустимо да има шевове в средата на продукта и ако откриете такива, това е пряк знак за производствен брак. Самите конци, използвани за шиене на спалното бельо, трябва да са силни. Не позволявайте разминаването им в цвят с основния нюанс на бельото, а краищата на нишките трябва да бъдат скрити.

Боите са важни

И накрая, обърнете внимание на качеството на боите. Това може да се направи чрез помирисване на продукта. Ако почувствате силна миризма на боя, шансовете пред вас да бъде комплект с ниско качество са големи. Такъв комплект може да ви причини алергични реакции и дори отравяне. Устойчивостта на оцветяване може да се определи чрез триене на повърхността на продукта с ръка – след това не трябва да остават следи от оцветяващи вещества.

Единственото нещо, което всъщност различава комплектите за легло за деца от тези за възрастни е размера. Разбира се, комплектите за възрастни се различават от детските модели. Последните са произведени в меки пастелни или весели цветове и могат да  бъдат украсени с интересни рисунки за момчета и момичета. За текстила за възрастни изборът на цветове и модели е почти неограничен.

Изработвани от естествени, дишащи материи, в наши дни спалното бельо отпразнува богато културно разнообразие от влияния, смесвайки фини цветове, модели и текстури, за да създадете стил в спалнята, който е новаторски и индивидуален. Спалните комплекти предлагат примамливи комбинации от различни направления, възбуждащи сетивата с пластове от тактилни материали, богати нюанси и лъскави повърхности. Съвременните модели са добре обмислени и изразяват голяма дълбочина, която вдъхновява с богатите си органични текстури, цветови съчетания и актуални принтове.

В допълнение към традиционните класически тонове и изображения можете да избирате горящите екзотични пейзажи, интересни геометричните принтове, сцени, представящи красотата на природата, мистерията на космоса и много, много други.

Най-популярни