Обща характеристика на бързите кредити

Обща характеристика на бързите кредити

Бързите кредити по правило се предоставят от небанкови кредитни организации, които притежават лиценз за дейността си, издаден от БНБ. Това са познатите сред публиката  компании за бързи кредити, които предлагат различни кредитни продукти обикновено онлайн, но също така има опции чрез телефонно обаждане, есемес, посещение на кредитния консултант вкъщи или пък посещение на клиент в офиса на компанията. Някои фирми предлагат всички тези възможности, други само някои от тях, но онлайн кандидатстването е валидно за всички. Именно този лесен, достъпен и бърз начин на заявяване на заем чрез интернет ускорява цялата процедура. Клиентите предпочитат този метод, защото могат да получат желаната сума, без дори да излизат от дома си. Освен през компютър кандидатстването може да стане и през мобилния телефон. Всичко, което кандидатът за кредит трябва да направи, е да попълни необходимите данни в онлайн заявката на фирмата, която си е избрал. Обикновено се изискват основните лични данни, търсената сума и желания срок за погасяване и сканирана от двете страни лична карта. В зависимост от размера на кредита може да бъдат поискани и допълнително данни. Други документи не се изискват, затова и бързите кредити са известни още и като кредити срещу лична карта. Предварително попълвате също така и вашето желание за начина на превод на парите при евентуално одобрение. Някои фирми предлагат повече варианти за превод на кредита – чрез банкова сметка, на каса на Изи пей или чрез друга ползвана от клиента система за разплащане.

Важен момент при избора на вашия кредитор е да се запознаете с общите условия на компанията.

В тях обикновено се описват наказанията при просрочване на задълженията, основни характеристики, валидни за всички кредитни продукти на фирмата, допълнителни изисквания за обезпечаване и гарантиране на кредити и др. Естествено не споменаваме, че първата стъпка е да проверите дали има лиценз за дейността си избраната от вас компания за бързи кредити, защото това се подразбира. Добре е и, ако компанията не е утвърдена на пазара, да проверите за мнения на клиенти, препоръки и т.н. Също така можете да проверите доколко компанията отговаря на вашите въпроси, обяснява ли разбираемо, достъпно и своевременно детайлите и предоставила ли е контактна информация. Ако сред близките ви хора няма някой, който да е ползвал услугите на конкретна фирма и да е доволен от нея, то можете да се обърнете към кредитен консултант, който да ви предложи оферти за търсения от вас кредит от повече кредитни организации. Така няма да се наложи да търсите вие информация и да комуникирате с фирмите, а също и ще получите повече предложения, което винаги означава и възможност да направите по-добър избор.

Имайте предвид обаче че посредничеството на консултант е смислено, ако търсите по-голяма сума на заема. Ако ви трябва заем до 500 лв. за кратък срок от време, бихте могли да се обърнете към наложена на пазара компания. Mini Zaem е с много успешна история в това отношение и се е утвърдила в публичното пространство с изгодните условия по кредитите си. За хората, които имат необходимост от спешни финанси до получаването на следващия доход, можете да получите до 500 лв. без оскъпяване. Срокът за погасяване е до 15 дена. Предложението е много добро, защото така вие ще решите своите финансови проблеми и в същото време няма да платите нито лев лихва. Този кредитен продукт ви позволява да осъществите мечтана покупка, възползвайки се от промоция, да отидете на непланирана ваканция или да реализирате други свои планове, възникнали в последния момент. Парите ще получите в рамките на часове. Отговорът на вашата заявка пък ще дойде за минути. Така сте свободни да реализирате идеите си и да не се тревожите за всеки разход. В същото време кандидатстването не е обвързано с офлайн посещение, а просто можете да използвате мобилния си телефон, за да заявите своя заем.

Разбира се, за по-голяма сума на кредита си имате и възможността да кандидатствате за кредит на вноски.

Сумите, предлагани от различните фирми, варират, както и сроковете за връщането им. Най-често предлаганите се движат около 2500 лв. В този случай е важно да обърнете внимание на годишния процент на разходите върху вашия кредит, защото това ще ви покаже реалната му цена. Това включва всички такси и разходи, свързани с кандидатстването и управлението на заема. На тази база можете да правите сравнения между различните оферти, защото само лихвеният процент не е показател сам по себе си за допълнителните разноски по погасяването.

Най-популярни