Предимства на пневматичните гайковерти

Предимства на пневматичните гайковерти


Един от най-известните пневматични инструменти е така нареченият пневматичен гайковерт.


Пневматичните гайковерти са надеждно средство когато трябва да се извърши работа по затягането или разхлабването на гайки или болтове с различни размери, особено при тези, които се намират на труднодостъпни места. Също така винаги можете да разчитате на качествения пневматичен гайковерт за всякакви видове технологичен монтаж, изискващ голяма прецизност. Само за няколко секунди можете да развиете или затегнете всеки болт – всеки, който се занимава с подобен вид дейности, знае колко много време и усилия може да му спести подобен инструмент.

Пневматичните гайковерти са широко използвани в индустрии като строителството и инженерството. Също така, те се използват и в професионалното обслужване на автомобили, където също гарантират високопродуктивната работа на механиците.

Характеристиките на приложението на пневматичните гайковерти в бензиностанциите са следните:

  • Те се използват активно при монтаж на гуми, както и при сглобяване и разглобяване на автомобилите. Някои захранващи тегличи, както и специални инструменти, имат такова устройство, което прави възможно използването им едновременно с пневматична тресчотка или гаечен ключ.
  • Професионалните модели пневматични гайковерти са проектирани с висок въртящ момент, а същевременно имат опростен дизайн и са завидно надеждни. Те могат да се използват дори в тежки условия на работа, например при обслужването на гумите на автомобила.
  • Надеждността на пневматичния гайковерт е наистина впечатляваща, като тя се гарантира от използването на съвременните, устойчиви ударни механизми.
  • По същия начин пневматичните гайковерти притежават отлични ергономични параметри. Това е така, защото са направени на базата на магнезиеви сплави, които освен всичко останало, са и много леки и удобни за продължителна работа.
  • Това е вероятно едно от най-големите предимства на пневматичните гайковерти – тяхната висока скорост и изключителна лекота на работа. Благодарение на тези им качества, те са перфектният инструмент дори и за неопитния работник. С тях безпроблемно могат да работят както по-възрастни хора, така и хора с увреждания.

Най-популярни