Различните видове външни сауни

Различните видове външни сауни

Сауните се използват от векове заради своите ползи за здравето. Известно е, че помагат за намаляване на стреса, подобряване на кръвообращението и детоксикация на тялото. Днес на пазара има много различни видове външни сауни, всяка със своите уникални характеристики и предимства. В тази статия ще разгледаме някои от различните видове за на открито.

Традиционни финландски

Традиционните финландски, са най-разпространеният тип. Те използват суха топлина и имат температури, които могат да варират от 150-195 градуса по Фаренхайт. Те обикновено са направени от дърво, с печка или нагревател, който нагрява скалите, за да създаде топлина. Водата може да се излива върху скалите, за да се създаде пара, а потребителите да контролират нивата на влажност. Високите температури и сухата топлина на традиционните финландски сауни са отлични за подобряване на кръвообращението, отпускане на мускулите и намаляване на стреса.

Инфрачервени модели

Инфрачервените сауни са по-нов вид, които използват инфрачервена технология за директно загряване на тялото. Те работят при по-ниска температура от традиционните, като температурите варират от 120-150 градуса по Фаренхайт. Проектирани са да проникват в кожата по-дълбоко, което може да осигури редица ползи за здравето, включително детоксикация, подобрена циркулация и облекчаване на болки. Освен това изискват по-малко енергия за работа и са по-рентабилни от традиционните сауни.

Модели на дърва

Сауните на дърва използват дърва като източник на топлина с температури, които могат да варират от 150-195 градуса по Фаренхайт. Те са подобни на традиционните финландски модели, но използват дърва вместо електричество за отопление на сауната. Те са популярна опция за тези, които искат по-автентично изживяване, обикновено са направени от дърво, с печка или нагревател, който нагрява скалите, за да създаде топлина. Сауните на дърва могат да бъдат по-трудни за поддръжка и изискват по-често почистване от електрическите сауни, но също така са и по-енергийно ефективни.

Външни барелни сауни

Този тип са популярен вид сауни, обикновено са направени от дърво и са оформени като бъчви. Те могат да бъдат електрически или на дърва и са предназначени за поставяне на открито. Често се използват като място за релакс на открито и могат да бъдат красиво допълнение към всеки двор. Уникалната форма позволява равномерно разпределение на топлината, а дървените материали, използвани за изграждането на сауната, създават топла и приветлива атмосфера. Разгледайте външна сауна цена, за повече информация.

Парни сауни

Парните са вид, който използва мокра топлина вместо суха топлина. Те работят при по-ниски температури от традиционните сауни, като температурите варират от 110-120 градуса по Фаренхайт. Използват пара за загряване на въздуха, което може да помогне за овлажняване на кожата и подобряване на здравето на дихателните пътища. Парните сауни са отлична възможност за тези, които предпочитат по-малко интензивна топлина и искат да подобрят здравето на кожата си.

В заключение, има много различни видове на открито, всяка със своите уникални характеристики и предимства. Независимо какво предпочитате, има сауна, която е идеална за вашите нужди. Когато избирате външна такава, вземете под внимание фактори като размер, материали и източник на топлина и винаги се консултирайте с професионалист, за да сте сигурни, че вашата е инсталирана безопасно и правилно. С подходящата външна сауна, можете да се насладите на всичко.

Най-популярни