Съвети за избор на най-добрите мебели за дома

Съвети за избор на най-добрите мебели за дома

 Едно от най-вълнуващите неща, когато имаме нова къща или когато ще ремонтираме собствената си къща, определено е интериорната декорация . 

Преди да тръгнем направо да купуваме всичко, което виждаме в списанията, в интернет или където и да е другаде, първото нещо, което трябва да направим, е да прегледаме собствените си вкусове, наличните пространства и, разбира се, бюджета, с който разполагаме, за да пазаруваме. съответните елементи, с които ще украсим дома си, в случая мебелите . 

 1. Измерете пространствата, преди да купите мебели

Това трябва да е основното правило за всички интериорни декоратори . Измерете много добре пространствата вътре в къщата, за да можете да знаете кои са мебелите , които се вписват добре в определено пространство, като вземете предвид неговите размери. Важно е да имате метър в ръка, за да започнете да измервате всички пространства в къщата. След като имате съответните мерки в ръцете си, запишете ги, за да не забравите нито една. 

2. Начертайте възможен план на декорацията

Следвайки логиката на пространството, друго нещо, което ще ви помогне много при избора на идеалния диван и останалата част от мебелите за вашия дом , определено е хипотетична рисунка как би изглеждала вашата къща с определени мебели . Не е нужно да сте чертожник или перфектен експерт по интериорна декорация, архитект или математик, но ако носите милиметрова хартия със себе си, ще бъде много по-лесно да пресъздадете тези пространства.

3. Помислете за качеството на мебелите

Това е друг важен момент. Ако имате деца у дома например, най-добре е да изберете мебели с отлично качество, с отлична тапицерия и изработени от най-висококачествени материали. Не забравяйте да мислите за вашите мебели като за инвестиция . Ако купувате твърде евтини мебели, които в крайна сметка са с лошо качество, скоро ще трябва да смените мебелите , но ако изберете такива с отлично качество, те със сигурност ще ви служат цял ​​живот. 

4. Удобство

Преди да вземете мебел, която смятате за красива, проверете дали е наистина удобна и най-вече дали ще ви бъде от голяма полза вътре в къщата. Ако не, определено не е добра идея да го носите със себе си. Мебел, която е удобна, е идеалната да бъде във вашия дом. Перфектната мебел е тази, с която се чувствате напълно идентифицирани. 

6. Не украсявайте по безличен начин

И накрая, за да завършите с този компендиум от ключове, за да изберете много добре вашите интериорни мебели , трябва да знаете, че е важно да имате специално докосване, а не да декорирате изрично, както ви казва списание или интернет страница. Красотата на интериорния дизайн е, че можете да направите своята част, така че средата да изглежда по-лична, с много лично докосване, по този начин ще се чувствате като у дома си, а не в някой друг. 

Логично, за да успеете в тази лична декорация , трябва да вложите цялата си логика и здрав разум, в противен случай всякакъв вид декорация, която приложите на практика , изобщо няма да работи И най-важното, забавлявайте се с декорирането и се насладете на красивия момент от обзавеждането и редекорирането на вашето лично пространство . 

Най-популярни