Съвети за пролетно почистване на вашия гараж

Съвети за пролетно почистване на вашия гараж

Дори да използвате гаража за колата си, всички знаем, че това пространство в крайна сметка се превръща в склад за безброй предмети. Такива, които използвате от време на време или изобщо не използвате.

От коледна украса и спортно оборудване до градински инструменти и аксесоари. И така, вашият гараж може да се превърне в истински оазис на безпорядък. Пролетта е идеалното време да почистите, да реорганизирате и да му придадете една или повече полезни цели.

1. Инструменти и принадлежности, от които се нуждаете, за да почистите вашия гараж

Както и да разпределите работата си, трябва да започнете с избора на необходимите аксесоари и инструменти за почистване. Разбира се, основната цел е да се изнесе абсолютно всичко от гаража за цялостно почистване. Ще има много работа, така че си направете домашното предварително. Ще имате нужда от:

Работни ръкавици и предпазни очила

Във вашия гараж има безброй токсични вещества, прах и вредни частици, така че трябва да предпазите ръцете и очите си, докато работите;

Специална метла за циментови повърхности;

Специализирана прахосмукачка с удължител за отстраняване на прах, сухи и мокри отпадъци. Такава индустриална прахосмукачка ще ви бъде изключително полезна и ако искате да превърнете част от гаража в работилница например;

Стълба за по-лесно почистване на стените, вратата и тавана на гаража;

Моп с кофа и микрофибърни кърпи за обезпрашаване;

Професионално почистващо решение, което също може да отстрани масло, гориво, прах и кал, натрупани през зимата в гаража;

Торбички и кутии за боклук, за да изхвърлите всичко, от което вече не се нуждаете;

Метална количка за транспорт. Това е изключително полезно, ако искате да транспортирате гуми, автомобилни части, кутии, тежки инструменти или аксесоари като комплекти инструменти или дори стари мебели и др. Прозорецът винаги е полезен, независимо, какви дейности искате да правите в гаража. Такъв ще ви е от голяма полза и в моментите за голямото почистване на гаражи София.

Сега, когато имате всичко под ръка, може да започнете да изпразвате терена. Поставете всичко в категории: „за запазване“, „за рециклиране/дарение“ и „за изхвърляне“.

Уверете се, че правилно съхранявате и изхвърляте всички токсични вещества, от които вече не се нуждаете: бои и масла, растителни торове, инсектициди, използвани батерии, спрейове и др.

2. Почистете и освежете пространството

Принципът зад всяко успешно почистване е да започнете от горе на долу и отляво надясно, за да почистите старателно и да премахнете мръсотията от дадено пространство. С прахосмукачката почистете тавана, ъглите и стените. Не забравяйте някои трикове за прилагане:

Почиства гаражната врата както външно, така и особено вътрешно;

За пода на гаража – най-вероятно изцапан с масло, кал и други видове мръсотия – използвайте воден разтвор с обезмаслител и последвайте с професионален почистващ разтвор;

Не забравяйте да почистите и всички аксесоари в стаята: дръжки и дръжки на врати, електрически крушки и аплици, автомат за отваряне на гаражни врати, ръбове, прагове и др.

Ако сте мислили, че вашият гараж се нуждае от нов слой вароса, сега е моментът: изберете боя в цвят, който харесвате, и използвайте пистолет за боя , за да разрешите лесно проблема.

3. Организирайте гаража си ефективно

Ако вашият гараж е достатъчно просторен, за да защити колата ви, но и да ви позволи да извършвате други дейности, време е да го организирате по предназначение и площ.

Работи в работилница/ремонти

Може да превърнете част от гаража в работилница, посветена на вашия автомобил или различни ремонти вътре или извън дома. За да направите това, имате нужда от минимум инструменти, оборудване и аксесоари:

Метален шкаф, в който да съхранявате безопасно, както работното оборудване, така и различните инструменти, продукти и др.;

Работна маса, ако пространството го позволява или преносима работна маса, ако трябва да се преместите от едната страна на пространството в другата;

Мобилна количка, оборудвана с инструменти – те ще ви бъдат изключително полезни, ако искате да извършвате различни ремонти в къщата или по колата;

Други решения за съхранение: чанти за инструменти, разделени кутии за инструменти, подреждащи се кутии, които може да монтирате директно на стената и др.

Дърводелска работилница

За да създадете малка дърводелска работилница във вашия гараж, ще ви трябват всички аксесоари, споменати по-горе, но също и работна маса и някои основни инструменти за вашите проекти: менгеме за дърво, електрическо ренде и други.

Терен за градинарство

Както при ремонтната или дърводелската работилница, пространството, предназначено за градинарски дейности, трябва да бъде функционално, проветриво и лесно за използване/почистване. Не забравяйте кутиите с чекмеджета за малки градински инструменти, кутии за тор, семена за цветя и др. Дизайнът трябва да се обмисли вертикално, така че не се страхувайте от висящи шкафове или рафтове.

Гардеробът с двойна врата ще е много полезен за съхранение на всички обемисти градински инструменти: гребло, лопата, мистрия и др. Заедно с тях може да защитите работното си оборудване от прах и влага.

4. Поддържане на инструменти и оборудване в чисти и сухи помещения

Вашият автомобил, инструментите и оборудването, които съхранявате, както и продуктите/материалите, които използвате, трябва да бъдат защитени от прах, влага, замърсители и др.

Чистият и сух гараж удължава живота и функционалността на всичко, което съхранявате и използвате. Независимо дали съхранявате естествени/химически продукти или искате да поддържате вашата косачка за трева или дърводелски електроинструменти в перфектно състояние, безопасното пространство ви осигурява и повече безопасност.

Кога за последен път почистихте гаража?

Мислили ли сте да организирате друг тип работилница/работно пространство в гаража си за ремонт или различни проекти и хобита? Сега може да си намете директно услугите на Evro.center.

Най-популярни