Търсите ли жилище под наем?

Търсите ли жилище под наем?

Намерили сте си добра работа, но за да започнете се налага да се изместите в друг град. Затова търсите жилище под наем, в което да се установите поне през първата година?

Историята може да не е тази.. Може да сте студент, да сте решили да създавате семейство и да искате да живеете с любимия си самостоятелно, може да сте се развели току-що и да трябва да се изнесете..

Историите наистина са много, но това, което ги обединява е търсенето на жилище под наем. И точно тук се намесваме ние, за да ви помогнем да откриете своето жилище бързо, лесно и на по-достъпни цени.

Защото (няма какво да се лъжем), в днешно време шансът ви да попаднете на некоректни брокери е толкова голям, че трябва да сте наистина много внимателни на кой се доверявате, за да си нямате проблеми.

И така…

Кои са най-важните стъпки, които трябва да направите, ако искате да откриете добро жилище под наем?

1. обмисляне, обмисляне и пак обмисляне
Преди да се обадите на първата брокерска агенция седнете и обмислете внимателно какво точно търсите. Решете за себе си от колко голямо жилище се нуждаете, дали искате съквартирант или не, в кой район на града да се намира, на кой етаж, обзаведено или не, дали ще ви е удобно като локация, и най-важното – какъв размер месечен наем можете да си позволите да плащате.

2. проучване
Забравете обявите, които вижте разлепени по стълбовете. Забравете и обявите на „брокерски агенции”, за които никога не сте чували нищо. Да не забравим.. забравете и агенциите, които ви обещават, че ще ви намерят жилище под наем след две минутен разговор по телефона.
Тогава какво да направите?
А) Първо попитайте познатите си, които наскоро са си намерили жилище под наем за агенция за недвижими имоти, от която са доволни.
Б) Влезете в интернет и потърсете брокерски агенции, които имат сайт и които са на пазара на недвижими имоти от години и имат добро име.

3. среща
Поискайте среща с брокера. Не се съгласявайте да обсъдите всичко по телефона, а настоявайте за лична среща. Така вие ще можете да кажете всичките си изисквания за квартирата и ще видите доколко брокерът е ангажиран с вашия проблем.

4. оглед
Добрите агенции за недвижими имоти като http://www.arcoreal.bg/ ще вземат поставената им задача присърце и ще ви предложат поне 2 – 3 жилища за оглед.

5. подписване на договор
Коректния брокер ще бъде до вас по време на целия процес на търсене – ще се вслуша във вашите изисквания, ще открие поне няколко жилища, които се доближават максимално до вашите критерии на търсене, ще присъства на огледа и ще ви помогне да приключите сделката, без да ви натоварва допълнително.

Агенция за недвижими имоти Arco Real Estate е винаги на ваше разположение, ако имате нужда от консултация, анализ на пазара, покупка или наем на жилище.

Най-популярни