4 безценни съвета за пазаруването онлайн

4 безценни съвета за пазаруването онлайн

Тази статия пиша за всички онези които нямат достатъчно опит с пазаруването от онлайн магазини или пък никога преди не са извършвали подобна дейност. За начало ще кажа, че няма нищо страшно в това да пазаруваш онлайн, почти по нищо не се различава от пазаруването в обикновен магазин с тази разлика че пред вас не стои човек зад щанда, а човек зад телефона. В темата по долу ще изложа мои идеи и виждания за това как трябва да се пазари онлайн, някой могат да засегнат интересите и на dolce.bg , но ако все пак решат да публикуват тази статия това ще е изцяло в полза на техните клиенти. Така че ако виждате това означава че някой мисли за вас…


Винаги разглеждайте сайтовете на конкуренцията!

Да дори това да не се харесва на никой онлайн магазин, както предполагам е в случая и с този аз ви приканвам да да разгледате поне още 3 онлайн магазина, като казвам поне наистина го мисля, ако разполагате със свободно време разгледайте дори и повече, не винаги това което търсите е пред очите ви. Интернет е странно място и резултатие понякога се променят не знам сайта който разглеждате в момента на коя позиция е в момента, но все пак вижте какво имат да ви предложат и другите и най-накрая изберете този който предлага най-доброто съотношеие цена-качество.

Уточнете всички аспекти около продуктите

Понеже няма как да сте сигурни какво точно поръчвате само по една снимка, винаги задавайте въпросите които не са покрити от описанието на продукта, а вас живо ви интересуват, защото когато вашият продукт пристигне на вратата и се окаже че не е това което сте очаквали, губите и вие губят и продавачите, единствените които печелят са куриерските служби които извършват спедицията. Ако това което ви интересува е цвят или нюанс на цвета, попитайте няма нищо срамно, това само ще спести главоболия и неприятни чивства.

Винаги питайте за крайната сума която трябва да платите

Понякога има онлайн магазини които не са особено функционални и определни такси или разходи които трябва да платите не се добавят към вашата поръчка. Администраторите на сайтовете обявяват тези разходи на някоя от вътрешните страници, но все пак има опастност вие да ги пропуснете. Има и недобросъвестни търговци които нарочно прикриват тези разходи и ви ги сервират чрез куриера когато е на прага на вратата ви. Лошото е че вие няма как да сте сигурни дали проблема е от продавача или от ваше невнимание въпреки, че аз смятам че продавача е длъжен да впише всички разходи във вашата поръчка. Каквато и да е причината за тези непоказани,невидяни или скрити такси негативите остават за вас, така че преди да приключите разговора с екипа който отговаря за поръчките и потвърждаването им, много бързичко попитайте колко ще ви струва цялото удоволствие. С това вие ще си спестите всички неприятни изненади.
Нови промоции или отстъпки

Понякога, дори смея да кажа винаги, онлайн търговците са склонни да направят определена отбивка или намаление на цената ако поръчвате повече продукти. По телефона е много по-лесно да се пазари човек, първо защото човека отсреща няма визуално впечатление за вас и второ, защото вие нито сте стъпили в магазина му нито сте платили нещо. В случая продавача е в позиция от която вие можете да се възползвате. Направете следното, запознайте се с текущите промоции, поръчайте броят продукти които сте избрали минус един. Когато ви се обадят за потвърждение на поръчката преди да я потвърдите попитайте следното „Ако поръчам още един артикул, ще ми направите ли 30% отбивка от цената за него?“. Повечето търговци работят с 40-50% печалба и с радост биха ви направили такава отстъпка защото ще спечелят още 10-20% отгоре, вие пък от друга страна сте взели това което желаете и то с отстъпка. Този трик в повечето случаи е полезен и за 2-те страни защото така се изграждат по добри отношения между потребител-продавач.

Най-популярни