Електронните спортове отиват на Олимпиада

Електронните спортове отиват на Олимпиада

Едни от най-горещите новини около електронните спортове твърдят, че иновативният начин за забавление може да бъде част от бъдещите Олимпийски игри. Това, разбира се, ще се потвърди на по-късен етап, но идеята е факт и около нея ще има доста интерес. Електронните спортове набраха сериозна мощ в последно време и се превърнаха в част от портфолиото на много букмейкърски сайтове. Сред първите, които ги предложиха у нас, бе сайтът на Efbet. Страницата на експертите от iBetMagic.com първи съобщиха за тази новост в ревюто си за бранда. Интересът към еСпортовете расте с пълна сила и нищо чудно те наистина да бъдат част от Олимпиадата.

Първата крачка беше направена

Електронните спортове вече направиха първата стъпка към подобни форуми. Те официално бяха анонсирани за част от игрите на Азия през 2022 г. Определиха се няколко дисциплини, победителите от които ще се окичат с медали. Това дава доста надежди за индустрията да си пробие път и до Олимпийските игри, но времето ще покаже дали наистина това ще се случи. Със сигурност няма да бъде преди 2024 г. За тогава са замислени първите игри на електронни спортове на Олимпиада.

Популярността на този тип спортове е налице най-вече сред младите хора по света. Самото естество на електронните спортове и свързаността им с компютърните игри ги правят интересни за младите. Всеки навършил пълнолетие дори може да извършва залози на тях. В платформата на Winbet могат да бъдат намерени едни от най-разнообразните опции. Целта е този интерес да бъде прехвърлен на по-високо ниво, а място в Олимпиадата със сигурност ще донесе нужното.

Електронните спортове по телевизията

esports по телевизията

Към момента събитията на електронните игри се предават по доста телевизии. Повечето от тях наблягат на големите форуми, където се състезават най-добрите отбори. Дори и в сайтове като Betfair може да намерите преки излъчвания, но не и всички срещи. Наскоро беше предприета още една стъпка нагоре в сферата на преките излъчвания. Електронните спортове вече се предават пряко в мрежата на BBC. Излъчванията не са по главната телевизия, а по дигиталния канал BBC3. Той се излъчва единствено в Интернет и чрез специални апликации. По него ще се предават събития от игрите Street Fighter V, CS:GO, League of Legends и други. Очаква се в близко време интересът към игрите да се покачи още повече. В сайта на iBetMagic.com бяха писали за 137 000 уникални зрители на най-големия еСпорт турнир от League of Legends през 2015 г. Сега броят е много по-голям.

Електронните спортове вече се превърнаха в индустрия. Такава, насочена към по-младото поколение. Те имат възможността да намерят своите нови идоли сред играчите в големите турнири. Следете календара им в сайта на Bet365, които изкарват предварително датите за определени шампионати. Още по-хубаво е, че всеки един запален фен на конкретна игра може да се пробва в електронните спортове. Важното е да развие способностите си, за да бъде сред най-добрите. Само тогава ще може да пробие в тази сфера, защото конкуренцията е голяма.

Що се отнася за Олимпиадата, последните потвърждения за игрите през 2024 година се правят 4 години по-рано. Това ще рече, че феновете на електронните спортове разполагат с доста време, в което ще тръпнат за финалното решение. Дотогава индустрията ще е нараснала още, с оглед на темповете, с които се развива сега. Електронните спортове са един приятен начин да се забавляваш с любимата си игра, докато други хора просто анализират и печелят от предвижданията си. Следващата стъпка са Олимпийските игри, а тогава еСпортовете ще бъдат официално признати и всички съмнения за спортната им насоченост ще отпаднат.

Най-популярни