Как да изберем хотел, който си заслужава?

Как да изберем хотел, който си заслужава?

 

Изборът на хотел може да превърне почивката ви в пълна катастрофа или да ви гарантира една страхотна ваканция. В момента разполагаме с море от оферти за почивки и хотели, и можем много лесно да станем жертва на някоя фалшива оферта. Независимо дали планирате почивка в края на лятото или за другата година, то е добре да направите подробно проучване на хотелите предварително.

Едно от най-добрите неща, които да направите е да решите каква е целта на вашата почивка, дали искате тя да включва активни дейности около града като разглеждане на забележителности или пробване на спортове, или пък предпочитате да лежите на слънчев плаж или да се наслаждавате на Спа процедури в уютен Спа център. Определете кое е важно за вас и какви са вашите изисквания откъм услуги. 

Ако искате да откриете хотел,  който да ви предложи пълноценно прекарване на отпуската, то е добре да обърнете внимание на следните неща:

 

Дали има добро местоположение

Проверете в интернет дали наистина хотелът се намира до красивия плаж, както е написано в описанието на сайта или е заобграден от строителни обекти. Не се насочвайте веднага към централните хотели в града. И малко по-отдалечените хотели могат да са добър избор, тъй като предлагат по-ниски цени от тези в центъра и също така предлагат повече тишина и спокойствие.  Добре е да проверите дали се намира в близост до обществен транспорт като автобус или метро, както и поликлиника. 

Какви са отзивите за него

Туристическите сайтове и форумите са най-доброто място където да получите реална информация относно състоянието на даден хотел. Добре е да подхождате с недоверие към мненията, оставени на сайта на хотела, тъй като някои от тях е възможно да са фалшиви и написани от служители на хотела. Собствениците на хотели правят всичко възможно, за да  представят хотела си във възможно най-добра светлина. Затова след като прегледате официалния сайт, можете да потърсите снимки, направени от гости на хотела, за да сверите дали наистина отговарят на реалността. 

 

Дали предлага отстъпки за семейства и детски атракции

Ако пътувате с деца е добре да проверите кой хотел предлага подходящи условия за семейства с деца. Информирайте се дали мястото предлага детски атракции и удобства по стаите, предназначени за гледане на малки деца. Като избирате хотел за деца, проверете дали предлага просторни стаи или такива които са обезшумени.

Ако пътувате с малки деца, добра опция за хотел е например Апартхотел Lucky Bansko Spa& RelaxТози петзвезден апартхотел с намира в Банско и е подходящ както за семейства с деца, така и за романтични почивки и корпоративни събития. Хотелът предлага модерен Спа център, външни и вътрешни басейни за деца и възрастни, безплатен трансфер до ски писти през зимата и други услуги и активности. Предлага също безплатно настаняване на децата и различни детски атракции, детски кът с професионален надзор, детегледачка, бебешки аксесоари.

 

Предлага ли любезно обслужване

Добрият хотел държи на качеството на обслужването си и затова има високи изисквания към персонала си. Ако ви се падне да говорите по телефона с негативно настроени и нелюбезни рецепционисти, то тяхното поведение няма да се промени когато отидете в хотела. 

 

Дали предлага добра храна

Разбира се, храната също е от значение когато става въпрос за семейна почивка. Един реномиран хотел задължително трябва да има майстор готвач, който да приготвя специалитетите. Ако пътувате с деца, проверете дали самият хотел предлага детско меню или заведенията в неговия регион.

Друг полезен съвет, който ще ви дадем е да резервирате директно от хотела. Случва се когато резервирате стая от туристически сайт да получите по-лоша стая, отколкото ако се обадите директно на рецепция. Също по този начин има шанс да получите и по-добра оферта.

Най-популярни