Как да изберете подходящите изображения за вашата онлайн реклама?

Как да изберете подходящите изображения за вашата онлайн реклама?

Развитието на интернет и все по-голямото разпространение на онлайн търговията, превърна онлайн рекламата в задължително оръжие в арсенала на всеки маркетолог. Успешната онлайн реклама е комбинация от много фактори – добре планирана стратегия, ефективно рекламно послание, подходяща оферта и т.н, но в тази статия ще обърнем по-специфично внимание на дизайна. И по-специално как да изберете подходящите изображения за вашата онлайн реклама.

Защо дизайнът е от значение за успеха на вашите рекламни кампании?

Конкуренцията за потребителското внимание става все по-ожесточена. Все повече компании инвестират за развитието на своето онлайн присъствие и до голяма степен разчитат на планета реклама в платформи като Facebook, Google, LinkedIn, Instagram и др, за да достигнат до своите потребители.

Потребителите обаче не са толкова поласкани от цялото това внимание, защото виждат все повече спонсорирани реклами на продукти и услуги и по-малко от полезното, забавно или информативно съдържание, което искат да получат. По тази причина те са си създали навика успешно да игнорират рекламите и спират на тях само ако нещо наистина им привлече вниманието. И това нещо винаги е дизайнът.

Хората много по-бързо преработват визуална информация, затова цветовете и изображенията ще направят първото впечатление. Ако то е добро, значително увеличавате шанса потребителят да се ангажира с офертата, да прочете, или дори да влезе на сайта и да поръча. В случай, че не минете този първи тест, значително губите възможност да спечелите вниманието на вашата целева аудитория.

Ето защо дизайнът е важен. А ето как да се уверите, че избирате подходящите изображения за вашите реклами.

Как да изберете изображения за вашите онлайн реклами?

Изборът на подходящите изображения е от изключително важно значение. Затова в следващите редове ще разгледаме по-детайлно самия процес.

На първо място, всеки опитен дизайнер ще започне от изграждането на по-абстрактна концепция относно начина, по който ще изглежда конкретният дизайн. Специалистите от платформата за графичен дизайн Design Expert споделят, че е важно да обърнете внимание и на цветовата палитра, която ще използвате още от самото начало. Както вероятно знаете, различните цветове влияят по различен начин на човешките възприятие и ние ги свързваме с различни усещания и емоции.

Второ и много важно нещо е откъде ще вземете вашите изображения. Има много банки за изображения – безплатни и платени. Който и вариант да изберете, трябва да се уверите, че имате право да използвате конкретното изображение за комерсиални цели. В противен случай рискувате да нарушите нечие авторско право и това може да ви създаде проблеми.

Още нещо важно, винаги теглете изображенията с възможно най-голяма резолюция. Колкото по-качествено и детайлно е изображението, толкова по-професионално би изглеждал вашият рекламен банер.

Доказано е, че рекламите, в които има лица на хора, привличат в по-голяма степен вниманието на потребителите. Затова е добра идея да създавате рекламни материали, в които присъства поне едно лице.

Много полезен трик е, когато избирате от стоковите изображения, да потърсите хора, които визуално наподобяват на вашите идеални клиенти. Например, ако предлагате курсове по английски за деца в първи клас, тогава е добре да подберете снимки на деца в тази възраст, а не на тийнейджъри, например. Освен възрастта, други характеристики, на които може да обърнете внимание са пол, професия, националност, облекло и т.н.

Както сами може да прецените, изисква се време или значителен опит, за да се справите успешно с тази задача. А това е само началото – тепърва трябва да включите подбраните снимки в подходящия дизайн, което също изисква определени познания и усилия. Ако сте стартиращ бизнес и нямате възможност да наемете дизайнер в екипа си, или пък вашия екип от дизайнери вече е претоварен със задачи, има практично решение, което ще ви спести време, усилия и пари – научете повече.

Най-популярни