Как да подготвя бебето си за студено време?

Как да подготвя бебето си за студено време?

По време на студено време е важно да подготвите бебето си за него. Трябва да се уверите, че той/тя е подходящо облечен и защитен от студено време. Също така е важно да се вземат необходимите предпазни мерки, като подходяща бебешка оличка, одеалце, топли дрехи и още.

Облечете бебето си

Поддържането на вашето бебе топло през студеното време е от съществено значение за неговото здраве. Независимо дали бебето ви спи или просто е навън, важна стъпка е да се уверите, че е добре облечено и защитено. Първо и най-важно е дали бебешката му количка е готова за зимния период. Ако искате да разгледате някои модели, може да прегледате някои модели на колички chipolino.

Има няколко неща, които трябва да имате предвид, когато обличате бебето си за студено време. Най-важното е да се уверите, че бебето ви не е прегрято. Това може да бъде доста неприятно.

Други фактори, които могат да повлияят на комфорта им навън, включват охлаждане от вятъра, влажност и стайна температура. Важно е да изберете дрехи, които ще затоплят вашето бебе, но и ще дишат.

За по-меките дни чифт удобни панталони може да са достатъчни. Чифт памучни чорапи може да са всичко, което е необходимо. В много студен ден вашето бебе може да се нуждае от суичър и чифт чорапи.

Облечете палто

Независимо дали извеждате бебето си на разходка или на ден в търговския център, най-добрият начин да го подготвите за студеното време е да го опаковате на слоеве. Ще трябва да добавите външен слой, като шапка и снежен костюм, и слой чорапчета, за да поддържате пръстите на краката му топли.

Основният слой трябва да бъде едно парче с дълъг ръкав, направено от мериносова вълна или някакъв друг синтетичен материал. Това трябва да бъде последвано от няколко ризи и панталони с дълги ръкави. След което придружено от дебела шапка за допълнителна топлина.

Добра идея е да опаковате допълнителна шапка и чифт ръкавици, дори ако бебето ви не изглежда да му е студено. Това може да им помогне да затоплят ръцете си, както и да улеснят регулирането на столчето за кола.

Носете покривало за столче за кола

Независимо дали планирате пътуване до зоопарка или просто се качвате в колата за пътуване до магазина, важно е да подготвите бебето си за студеното време. Калъфът за столче за кола е отличен начин да стоплите вашето мъниче. Най-добрите калъфи са изработени от органични материали, така че да не дразнят кожата на вашето бебе.

Има няколко стила, от които да избирате. Най-доброто ще има ципове, за да може детето ви да бъде закопчано плътно. Също така трябва да има отвор в средата, за да позволи на детето ви да вижда.

Ако планирате пътуване през студено време, трябва също да помислите за предварително затопляне на колата. Много палта не са безопасни в седалките за кола, така че ще искате да ги свалите, след като колата загрее.

Вземете предпазни мерки

Топлата кърпа може леко да затопли студената кожа. Можете също така да поставите най-студената част от тялото на вашето бебе, като например краката, в топла найлонова торбичка. Това ще позволи на топлината да излезе и ще предпази кожата на бебето от измръзване.

Бебетата могат да загубят топлина много по-бързо от възрастните. Важно е бебето да бъде покрито с топли одеяла. Трябва също така да ограничите времето на детето си на студено до не повече от 30 минути наведнъж.

Най-популярни