Лумбален колан: за какво служи и как да го използвате правилно

Лумбален колан: за какво служи и как да го използвате правилно


Ако страдате от някакъв вид болки в гърба, сигурно сте чували за лумбалната постурална скоба. Ако вашият лекар ви е препоръчал този аксесоар, но вие все още не го използвате, защото се съмнявате, може би не знаете за голямото разнообразие от ползи от него.

Този колан може да се използва от няколко души, за да се предотвратят наранявания по време на физическите упражнения във фитнеса или да се помогне на хора, които са претърпели операция и се нуждаят от защита или облекчаване на болката в областта на гръбначния стълб. Знаем, че има много съмнения по този въпрос. Освен това няма как да инвестирате в даден продукт, без да знаете дали той наистина работи. Имате ли въпроси относно лумбалния колан? Успокойте се! В тази публикация ще ви научим на всичко за него.

Ако се интересувате от допълнително информация, може да посестите следния линк – https://sanitarenmagazin.bg/

Научете повече за лумбалния колан

Лумбалният колан, както се вижда от името му, е колан, който обхваща лумбалната област. Тази област се състои от набор от мускули, разположени в долната част на гърба, и е една от най-крехките части на организма, тъй като е подложена на постоянно натоварване. Знаете ли обаче как работи? В този случай лумбалният колан осигурява опора и защита на тази част на гърба, като предотвратява риска от наранявания. Освен това той осигурява стабилност в тази област и помага за правилната стойка. Всичко това предотвратява появата на болка и превръщането ѝ в проблем, който засяга личния и професионалния живот на хората.

Освен това топлината на колана кара мускулите да си почиват и в резултат на това облекчава болката. Ето защо това оборудване е подходящо за всички, които имат проблеми с гърба или стойката. Той е предназначен и за хора, които искат да избегнат подобна ситуация, тъй като полагат много усилия, като например тежка работа или постоянни тренировки във фитнеса. Този продукт може да се използва в различни случаи, тъй като има няколко предимства. Обикновено този колан се поставя по лекарско предписание. Ето защо, ако изпитвате болки в гърба и искате да използвате този продукт, е важно първо да се консултирате с Вашия лекар.

В тази връзка по-долу вижте някои често срещани ситуации, в които се препоръчва използването на колана:

  • за хора, които седят дълго време;
  • за хора, които стоят дълго време на едно място;
  • при жени, които са в следродилна фаза
  • при следоперативни случаи (корем и лумбален отдел на гръбначния стълб);
  • за предотвратяване на различни видове наранявания на гърба;
  • за предотвратяване на болки в гърба;
  • като коректор на стойката при дискова херния
  • да помогне в случай на гръбначна слабост.

С подходящ медицински съвет дори бременни жени могат да използват лумбалния колан. Често с тежестта на детето в утробата гръбначният стълб е подложен на голямо натоварване. Поради тази причина съществуват лумбални колани, предназначени специално за бременни жени. Те са предназначени изключително за предотвратяване и намаляване на риска от наранявания на гръбначния стълб.

Най-популярни