Матрак за летните жеги

Матрак за летните жеги

С целия хаос, който лятото може да донесе, не е изненадващо, че може да наруши и графика ни за сън. Вероятно бързате, за да стигнете до всичките си ваканции, дейности на открито , които са забавни, но и изтощителни.

Добавете факта, че лятото носи повече светлина, което ви затруднява да заспите, така пропускате ценни часове сън. Има, разбира се, начини това да бъде избегнато. Нека да разгледаме някои съвети за сън, които можете да използвате това лято.

С навлизането в лятото топлината се повишава, а с нея и мисълта, че може да не намерим добър нощен сън в края на един дълъг и изпълнен със събития ден.

За ваш късмет има начини да получите качествен сън въпреки летните жеги. Прочетете, за да научите повече за дрямката в гореща нощ и за почивката, от която се нуждаете.

Цикличният ритъм на човек е в тясна хармония с вътрешната температура на тялото му. По-високите температури са свързани с активните часове и са склонни да събуждат телата ни, докато по-ниските температури предизвикват чувство на релаксация в края на деня, това е причината поради, която при прохлада се спи по-добре.

Имайки това предвид, как температурата влияе на съня ви? Това в крайна сметка нарушава вашия сън, което ви кара да се чувствате неотпочинали през деня. Лошото качество на съня също може да има дългосрочни последици за здравето.

Защо ни става толкова горещо, когато спим?

Причината да ви става толкова горещо, когато спите, се дължи най-вече на спалното бельо, матрака и околната среда.

Ако ви е писнало да се въртите през горещите летни нощи, може да помислите за матрак с Cool мемори пяна за комфортен сън, който ще ви помогне да останете прохладни. Има перфектни модели за сън – особено през горещите летни месеци.

Специалистите от брандовете ще ви помогнат с богата гама и избор на модели. Ето някои от тях – матраци TED, предлагат модел Adry cool Hibrid,матраци MATTRO– Stress Free, Isleep – Coolcomfort, Парадайс – матрак Bamboo Memory gel.

Латексовите модели матраци, също са подходящ избор, благодарение на дишащата си структура, отворена клетъчна мембрана, която спомага терморегулация и на тялото ви по време на летните сънища. Наличието на подходящ матрак може да помогне за компенсиране на високите температури.

Вашият матрак определено има значение! Ако искате да спите прохладно, трябва да намерите матрак, който диша благодарение на въздушни джобове, покет пружини и подходящи слоеве пяна за отлична хармония и баланс.

Също така естествените материи са ключа към приятно и прохладно усещане за горещите дни. Затова под внимание трябва да се вземе и дамаската, калъфа при избора на подходящ матрак.

Предлагаме на вниманието ви няколко предложения за материи, което ще помогне при избора. Първенството заема памука, не се свива, оставя кожата да „диша“, абсорбира влагата, издържа на атмосферните влияния, пране/сушене.

Втория ни фаворит е ленът. Той е по-твърд от памука, трябва да се спазват специални указания при пране и сушене, мачка се, но пък държи изключително прохладно през горещите дни.

Кенарът също е вид памучен плат, който е изработен от по-силно и по-слабо усукани нишки и затова повърхността му изглежда вълнообразна. Притежава същите предимства като памучният плат и това го прави изключително подходящ за лятото.

Естествената коприна е символ за лукс и високо качество! Тя е мека и приятна на допир с кожата, стои изискано. Освен това държи изключително прохладно, което допринася за още един плюс в невероятните качества, които притежава тази материя!

Нощното изпотяване много често се свързва с твърде горещ сън, тъй като изпотяването е вашият основен метод за терморегулация на тялото. За съжаление цялата тази излишна топлина може да остане в капан в стаята ви и да допринесе за още по – трудно заспиване.

За щастие решението е бързо и лесно. Опитайте различна поза за сън. Някои позиции за сън могат да попречат на човешкото тяло да поддържа нормална температура, дори в климатизирани стаи. Помислете за спане по гръб с разтворени крайници за по-хладна дрямка.

По-хладен сън = по-добър сън

Според експерти по съня, ако искате да спите качествено през нощта, най-добре е спалнята да е хладна.

Така че, разхладете се, облечете се леко, легнете на идеалния си матрак и оставете горещите нощи да останат в миналото.

Най-популярни