Хитри трикове, с които да удължите трайността на парфюма ви

Хитри трикове, с които да удължите трайността на парфюма ви

Парфюмът е невидимият аксесоар, който всички обичаме да носим. За съжаление, невинаги се случва така да успеем да го носим през целия ден. От трайността на любимия аромат зависи и колко време от денонощието ще можем да му се наслаждаваме. 

Обикновено, трайността на парфюма се определя от една страна – от вида на течността – а от друга, от самия аромат. Смята се, че флоралните, цитрусовите и свежите морски нотки изветряват по-бързо, за разлика от ориенталските и дървесни варианти, които се запазват за по-дълго време. От друга страна, съществуват аромати с различна концентрация. Според процента етерично масло различаваме парфюм, парфюмна вода, одеколон и други. Парфюмната вода се смята за по-слаба като концентрация и трайност от парфюма. 

В същото време, самите вие можете да направите няколко лесни неща, за да увеличите трайността на един аромат. В този материал сме ви приготвили някои от най-добрите хитринки за целта. Ето и супер триковете, с които да увеличите трайността на любимия си летен или зимен аромат. 

Нанасяйте парфюм или парфюмна вода, когато кожата е максимално хидратирана

Колкото по-голям е процентът влага на епидермиса, толкова повече ще се задържи по него и самият аромат. Ето защо нанасяне на парфюм след баня е изключително успешен номер да увеличите неговата трайност. 

Подсушаването на кожата след парфюмиране, както и търкане на китките, след като сте ги парфюмирали, намалява трайността на аромата

Това разнасяне на парфюма е изключително вредна практика. Тя съкращава трайността му с поне 20%. Избягвайте да я прилагате вече и ще видите, че парфюмът ви всъщност е много по-траен, отколкото сте си мислили. 

За да ухае цялото ви тяло на любимия аромат, включете повече продукти в ритуала

Знаете, че големите парфюмерийни марки предлагат не само тоалетна вода или висока концентрация парфюм от една серия, но и лосиони за тяло и душ гелове към тях. В тази връзка, можете спокойно да си купувате и цели комплекти, включващи парфюм, душ гел и лосион за тяло с един и същи аромат. Така цялото ви тяло ще ухае на него. 

Избягвайте съхранението на парфюми в банята

В мокрото помещение те започват да губят от трайността си и със сигурност ще се развалят по-бързо. Вместо това, поставете любимата си колекция от аромати на недостъпно за пряката слънчева светлина тъмно място – в шкаф, тоалетка, а защо не и в гардероба, за да могат всички дрехи да поемат от прекрасния ви любим аромат за по-дълго време. 

Купувайте винаги 100% оригинални и маркови парфюми

Истината е, че няма как да очаквате един некачествен парфюм или реплика да има висока трайност. Тези продукти са с ниска трайност и освен това, понякога остават аромат на спирт след себе си. Имайте на предвид, че инвестирането в оригинален марков парфюм се възстановява във времето, защото на практика от него се иска по-малко дневно количество, за да задържите аромата по цялото си тяло до вечерта. 

Ако се чудите как да изберете подходящ оригинален траен марков парфюм било то за себе си, или за подарък, вижте тук няколко прекрасни насоки и съвети за целта.

Източник: https://fragrances.bg/blog/kak-i-kade-da-nanasyame-parfuma/

Най-популярни