Нотификациите – следващата голяма иновация при мобилните залози

Нотификациите – следващата голяма иновация при мобилните залози

Процентът на залагания през мобилни устройства нараства с всяка изминала година. В тази връзка букмейкърите се стараят да включват нови опции в своите мобилни услуги, които да бъдат от полза на клиентите им. По този начин се стремят да ги върнат отново в тяхната мобилна апликация или версия през браузъра. Това са и двете разновидности на мобилните бетинг услуги, за които може да получите повече информация в сайта Betenemy.com. Сред потенциалните нововъведения в приложенията от букмейкърите са нотификациите. Те могат да дадат нов тласък на мобилните залагания и да ги превърнат в още по-удобни за всички потребители.

Полезни или не са известията?

Много разработени апликации предлагат нотификации. Независимо дали става въпрос за фейсбук приложение, бетинг апликация или друга услуга, известията се харесват от едни, но не и от други хора. Мнозина ги изключват, за да не се чувстват притеснявани от тях, но целта им е много полезна. Нотификациите ви известяват за новини и информация, които искате да видите. Статистика от едно проучване, направено наскоро, сочи, че включените нотификации увеличават със 171% ангажираността на хората към дадено приложение. Все пак това е директен начин, по който едно приложение комуникира с потребителя. Точно към тази част трябва да обърнат внимание и букмейкърските компании. Една от последните апликации в тази област на българския пазар бе създадена от Efbet, но приложението все още не е усъвършенствано до такава степен на комуникация. В момента по-скоро се изпращат известия за попадения в дадена футболна среща или пък спечелен гейм в тениса. Известяванията обаче могат да направят комуникацията много по-богата на информация и точно това ще бъде целта занапред.

На какво трябва да се наблегне?

Целта на известията от букмейкърите не трябва да бъде безцелна. Напротив, информацията трябва да бъде таргетирана към всеки клиент, интригуваща и най-важното – да се доставя в точния момент. В момента платформата на Bet365 предлага известяване при определени събития, но те не включват в себе си толкова много качества.

Нека кажем малко повече за основните характеристики:

  • Таргетиране – важно е да се направи анализ на профила на всеки клиент, за да може да му се изпращат точни известия. Няма да е логично, ако залагате на тенис, да ви изпращат нотификации за баскетболни срещи.
  • Интригуващи – правилното таргетиране ще помогне на компаниите да изпращат такива известия, които ще бъдат интересни за клиента. Нужно е известието веднага да грабне вниманието на потребителя, за да може то да бъде полезно.
  • Да се изпращат навреме – много е важно да се изучат начините на залагане на всеки клиенти. Например, ако конкретен човек залага на мачове от една и съща лига, винаги ще бъде добре да се подсеща за възможностите, които се предлагат, 15-20 минути преди началото. Тази информация трябва да бъде уникална за всеки потребител.

Интегрирането на всички тези характерни черти няма да бъде лесно, но в последно време технологиите показват голямо развитие. Пример за това са мобилните опции за кеш аут или застраховка на залог, които от Betfair предлагат в своите апликации за iOS и Android. Всяка идея може да бъде изпълнена, хубавото е, че те са налице и пътят, по който трябва да се върви, е начертан.

Съществуват и други идеи за нотификация, които могат също да се предложат от компаниите за онлайн залагания. Пример за такива са новините около даден мач. Има голяма вероятност клиентът да промени своя залог за победа на Барселона, ако получи известие, че Лео Меси изненадващо пропуска мача. Подобни вести ще допринесат за развитието на мобилните залози. Експертите от Betenemy.com поставят въпроса около мобилните версии на букмейкърите. Има компании, като българската Winbet, които все още не разполагат с приложения. За тяхно съжаление тези опции едва ли ще получат поле за изява през мобилните версии на сайтовете. Това по-скоро няма да се случи. Времето ще покаже кога всички тези идеи ще се превърнат в реалност. Не е тайна, че техните основи вече са поставени. Нужно е само някой да излезе с новите предложения и тогава всички сериозни компании ще ги интегрират и подобрят. Всичко е въпрос на време.

Най-популярни