Няколко начина как детето ни може лесно да научи английски

Няколко начина как детето ни може лесно да научи английски

 

Известно е на всички, че ученето на втори чужд език има доста предимства. То не само обогатява познанията на децата относно света, но и открива пред тях повече възможности за комуникация с повече хора и евентуално намиране на кариера. Ако вашето дето иска да научи английски, но виждате, че то изпитва трудност в обучението и се чувства неуверено да говори на езика, не си правете прибързани заключения, че то не се учи добре. Вината не е в него. Често методите на обучение в училище са погрешни, а тъй като всяко дете е различно по характер и учи по различен начин, то следователно се нуждае от различен подход на обучение.

Често се получава, че само часовете по английски през годината не са достатъчни за пълното затвърждаване на материала. Така през лятната ваканция децата забравят по-голямата част от материала и след това им е по-трудно да се справят добре на контролните.

Ако искате да накарате детето си да научи по-лесно английски език, то е необходимо просто да включите някои дейности в ежедневието ми, които са хем обучителни, хем и забавни. Важно е да събудите интерес у детето ви към езика. Включете английски във по-голяма част от ежедневието на детето ви. Неформалното обучение вкъщи дава добри резултати. Детето ви със сигурност ще ви бъде благодарно в бъдеще за това ваше решение.

Ето и някои идеи как детето ни може по-лесно да научи английски:

1.Ако детето е малко, можете да го въведете в английския, като  му четете книжки за лека нощ или комикси  на английски. Вземете му книжки на английски с илюстрации, с които ученето на език се усеща като забавна игра. Ако е по-голямо, но сте преценили, че уроците в училище не са достатъчни, то има супер опция за вашето дете да научи английски през лятото, докато играе и се забавлява.

2. Гледайте с детето си телевизия или филмчета на английски със субтитри. Докато гледа любимите си филмчета, детето ви ще свикне по-лесно с произношението и значението на различните думи.

3.Използвайте картички с картинки. С тяхна помощ детето ви може да запомни много лесно думите и ще развие умението си да ги свързва визуално с техните значения.

4.Ако вашите деца харесват новите технологии, добра идея е да ги запишете на онлайн езикови класове. За препоръчване е да изберете такива водени от учители, владеещи роден английски език. Това е един същевременно икономичен начин да подобрите знанията по езика на вашето дете. Друг вариант е да им изтеглите образователни приложения или игри на телефона или таблета, които могат да използват при пътуване например.

5. Можете да подобрите умението на дете за слушане с разбиране като му пускате аудио записи на английски, например  песнички, аудио уроци по английски за деца, аудиокниги.

6.Ако сте зает родител, който няма много време да отдели на детето си за занимания по английски, помислете за опцията езиков лагер. Там детето ви може наистина лесно и ефективно да научи английски докато играе, учи и общува на английски с други деца. Подобен лагер е международен детски лагер Lucky Kids. Този лагер се намира в Банско и се провежда под контрола на учители и аниматори.

Лагерът осигурява една реална среда за изучаване на английски, тъй като включва интензивни часове по английски съчетани със забавни ежедневни физически активности в планината. Часовете по английски, които се водят от опитни преподаватели с роден английски , създават умения за общуване в екип и гарантират ефективно усвояване на изучавания материал от децата.

Най-популярни