Предимствата да изберете ръчно изработени мебели от масив

Предимствата да изберете ръчно изработени мебели от масив

Интериорният дизайн е истинско изкуство. Необходими са години опит и теоретична подготовка, за да овладеете неговите основни похвати. И разбира се, огромна доза вдъхновение и артистични заложби.

Но съвременният пазар за домашно обзавеждане е достатъчно щедър на продукти, които сами по себе си са достатъчно естетически издържани, автентични и атрактивни, за да ви помогнат да изградите съвършения домашен интериор и без нужните практика и креативни умения.

Такива са и съвременните масивни мебели ръчна изработка. Ако заложите на тях в домашната обстановка, няма да сгрешите! Останете с нас, за да разберете защо.

Защо са толкова предпочитани мебелите от масив ръчна изработка?

Те съчетават предимствата на два типа мебели. От една страна, тук говорим за изработка от масивно дърво, която сама по себе си впечатлява със своята автентичност. От друга страна, хендмейд продуктите винаги са били на почит и много по-високо ценени, в сравнение със стандартната продукция на мейнстрийм пазара.

Съчетавайки качествата на тези две алтернативи за домашно обзавеждане, мебелите от масив ръчна изработка са истинско попадение за вашия дом. И най-хубавото е, че можете да ги монтирате, в което и да е кътче вкъщи, защото подхождат на всяка стая.

Предимства на мебелите от масив

Да започнем с основните плюсове на популярните мебели от масив. Какво ги прави толкова неповторими и уникални?

 • Имат много по-дълъг живот от мебелите от ПДЧ, МДФ и други подобни материали.
 • Обикновено имат класическа визия, която пасва на всяка представа за прекрасен интериор.
 • Те са автентични и внасят особена атмосфера във всяко помещение.
 • Екологично чисти са, защото в състава си не включват вредни лепила или синтетични смоли.
 • Обикновено се поддържат лесно и без необходимостта от кой знае какви специални препарати или техники за почистване и полиране.

Предимства на мебелите ръчна изработка

А сега да уточним кои са положителните страни на така наречените хендмейд мебели и защо все повече потребители ги предпочитат пред стандартното мебелно производство:

 • Разполагат с индивидуален дизайн, който е уникален по рода си и не може да се срещне в повечето домове.
 • Всеки детайл е изпипан с особено внимание.
 • Носят послание, защото в тях производителят оставя своя собствен почерк и майсторство.
 • Обикновено подлежат на персонализирани промени по желание на клиента.
 • Макар и да са по-скъпи като цена, визията им също говори за много по-висока стойност.
 • Разполагат със специална стойност и защото с времето техните производители могат да започнат силно да се ценят, тоест да се превърнат в антикварни предмети.

Като заключение ще споменем, че мебелите от масив ръчна изработка са едновременно надеждни и красиви като визия. Това ги превръща в универсално решение за хората, търсещи както високо качество на изработка, така и неповторим дизайн.

С такива мебели домът може да придобие съвсем различен облик, тоест те са подходящи не само за първоначално обзавеждане на дома, но и за плановете за козметично реновиране. Цената им в действителност може и да е по-висока, но дългият им живот, както и неповторимия дизайн ги превръщат в отлична инвестиция за семейната обстановка, пропита с уют, топлина и усещане за спокойствие.

Най-популярни