Защо инверторният климатик е добър избор

Защо инверторният климатик е добър избор

Тихата, ефективна работа на инверторния климатик ще ви позволи да спите спокойно и да се насладите на прохладна стая. Използва малко количество електричество, за да поддържа дома ви хладен.

Функции

Инверторните климатици са оборудвани с микроконтролери, които управляват оборотите на компресора. Тази технология позволява на климатика да работи или на пълен капацитет, или на по-ниска скорост, ако е необходимо, спестявайки енергия и пари. Инверторните климатични системи имат задвижване с променлива честота, което модулира напрежението и тока въз основа на стайната температура и настройката на термостата. Тези системи намаляват консумацията на енергия с до 40% годишно.

Другото основно предимство на тези климатици е тихата им работа. Инверторните модули стартират на по-високо ниво, но постепенно намаляват до желаната температура, като ви гарантират комфортен нощен сън. В резултат на това тези климатици са много по-тихи от конвенционалните си колеги.
Основният недостатък на конвенционалните климатици е високата им консумация на енергия. Компресорите ON/OFF изискват огромен стартов ток, който може да бъде до шест пъти по-висок от работния ток. Това води до по-голяма консумация на енергия и ефект на трептене на светлините. Въпреки това, инверторният климатик може да спести от 20 до 30% разходи за електроенергия в сравнение с конвенционалния климатик.

Друго основно предимство на инверторните климатици е, че техните компресори са оборудвани с двигатели с променлива скорост, които автоматично регулират количеството хладилен агент. Това им позволява да осигурят прецизна охлаждаща и отоплителна мощност без често рестартиране. Неинверторният климатик ще работи с фиксирана скорост и ще се изключи при достигане на стайната температура.

Ефективност

Висококачественият инверторен климатик предлага непрекъснато регулиране на температурата. Той няма резки колебания в натоварването, което го прави по-ефективен.

Тишина

Тишината на инверторния климатик често е важно съображение при избора на най-добрия климатик за вашия дом. Всъщност тази характеристика е толкова важна, че е възможно да изберете перфектния модел въз основа само на нивото на шума.

Повечето климатици имат само една скорост, така че или са включени, или изключени. Когато са включени, издават силно бръмчене.

Инверторните климатици предлагат по-плавна работа и по-тиха работа, което ги прави идеалният избор за домове или офиси. Поради своята енергийна ефективност и напреднала технология, инверторните климатици обикновено са по-скъпи от неинверторните аналози, но предимствата ги правят напълно заслужаващи цената си.

Цена

Цената на инверторен климатик може да е малко по-висока от тази на конвенционално вътрешно тяло. Усъвършенстваната инверторна технология е по-скъпа от стандартните вътрешни тела, но може да компенсира по-високата цена със значителни спестявания от месечната ви сметка за електроенергия. Някои инверторни модели имат и разширени функции, като WiFi свързаност и дистанционно управление. Дългият живот на инверторния климатик може да помогне да се компенсира по-високата първоначална цена.

Продължителност на живота

Инверторните климатици също са по-ефективни и издържат по-дълго, защото не трябва да работят на пълен капацитет. Това им позволява да поддържат стайната температура по-постоянна, като по този начин спестяват пари от сметката ви за енергия. В сравнение с конвенционалните AC модули, инверторните климатици са по-скъпи отначало, но се изплащат в рамките на две години при нормална употреба. Ако все още не сте убедени, опитайте с инверторен климатик.

Най-популярни