Няколко причини, поради които си заслужава да отидете на екскурзия в Тайланд през зимата

Няколко причини, поради които си заслужава да отидете на екскурзия в Тайланд през зимата

Голяма част от чуждестранните а и българските туристи, които са решили да почиват извън България, са на мнение, че екскурзия в Тайланд и почивка в градове като Бангкок и остров Пукет трябва да се организират само, когато е лято. В тази статия ще им дадем няколко причини, които ще ги убедят в обратното. И без значение, че в момента у нас е лято, но времето е мрачно и вали, съвсем спокойно може да грабнете куфара и билетите си и да отпътувате натам веднага за една зашеметяваща екскурзия до Тайланд.

Първата причина за това без съмнение е тайландското време, при което сезоните се свеждат само до 3 такива, а именно хладен, горещ и дъждовен. Но когато прочетете „хладен“, не си мислете, че е както когато в България застудее, например, дори напротив! Минималната температура през този сезон в Тайланд, който продължава от месец октомври чак до февруари, е 26 градуса. Така че не се безпокойте, че ще ви е студено. Температурата на морската вода също е на нивото на приятното усещане. На западното крайбрежие може да се насладите на плажа на Патонг бийч. Ако си наемете скутер може да си осигурите достъп до тихи и скрити плажове, до които нямате друг начин да стигнете. Островите Phi Phi Island са на един час път от Тайланд и са страхотни за плаж и разглеждане на природни забележителности. Плажът Monkey beach е много известен с красотата си и с коренното население от шимпанзета.

Ако искате да се отдадете на разглеждане на културни и исторически забележителности по време на своята екскурзия в Бангкок, може да разгледате множество исторически манастири и най-известния Голям Кралски дворец. На пешеходно разстояние от него се намира Храмът на Изумрудения Буда. Из целия град има множество исторически паметници. Тук основната религия е будизъм, така че почти всичко, до което се докоснете е свързано с будизма.

Типична природна красота ще откриете на „острова на Джеймс Бонд“. Тръгвайки с моторна лодка от остров Пукет, на около 30 минути ще се насладите на остров Панг-нга, заобиколен от тюркоазените води на Индийския Океан. На това място се заснети кадри от известната поредица за Джеймс Бонд. Островът е приказен и много популярен заради своята красота, флора и фауна.

Ако смятате да предприемете екскурзия в Тайланд, трябва да знаете че там цените са повече от приемливи, дори отлични за нашия стандарт и доходи. Обилен обяд за двама ще ви излезе около 30-40 лв. Превоза в Бангкок е организиран и имате евтина алтернатива за придвижване в лицето на услугата tuk-tuk. Това са малки таксита приличащи на моторни рикши. Отпред има място за водач, а отзад за 2-ма или 3-ма пътници и малко багаж. Например за придвижването от един плаж до друг чрез tuk-tuk ще ви коства около 300 бата, което се равнява на наши 6 лева. Най-евтиния вариант за придвижване в града си остава скутера под наем, за който ще ви е нужна международна шофьорска книжка.

Потърсете още от сега оферти за екскурзии до Тайланд, за да се възползвате от възможно най-добрите условия за самолетни билети, хотелско настаняване и други услуги, свързани с далечното пътуване в Азия

Може би единственото място в Тайланд, на което ще ви трябват по-дебели дрехи, са северните му части, защото по всички останали острови времето винаги е горещо.

По подобие на другите южно азиатски туристически дестинации, така и в Тайланд целогодишната температура на водата приближава приятните 28 градуса, пясъкът е златисто бял, а що се отнася до самите плажове, то изборът е изключително богат и зависи единствено от предпочитанието и желанието на туристите. Тук може да се намери, както напълно самотен, така и истински курорт, какъвто търсят туристите на почивка в Тайланд и Пукет.

Ако някога преди сте били на екскурзия в Бангкок, значи със сигурност сте минали по централните му улици и сте забелязали живописните старинни сгради там. В цял Тайланд също може да се видят немалко старинни монументи и сгради, статуи и забележителни паметници, от които може да научиш множество любопитни факти от историята на азиатската държава.

Точно, както хиляди туристи предприемат почивка в Азия всеки ден, главно за да вкусят от всеизвестната й уникална азиатска кухня, така и в това далечно и екзотично кралство кухнята е една от главните причини за наплива от посетители. Не е необходимо да ходите на скъп ресторант, ще останете приятно изненадани от уличната храна наоколо. Единствено имайте предвид, че приготвената тук храна е предимно пържена и може да имате известни проблеми, докато се адаптирате. Въпреки това, по време на вашия престой в Тайланд ще откриете множество места, където се сервира и предлага европейска и морска храна.

Надяваме се, че всички тези екзотични места ще ви помогнат да решите и да изберете вашата екскурзия в Тайланд през тази година.

Най-популярни