4 начина за реклама на бизнес с нисък бюджет

4 начина за реклама на бизнес с нисък бюджет

Когато говорим за рекламиране, първата асоциация, която изниква в съзнанието на хората, е телевизионна реклама или раздаване на листовки. Определено това са едни от най-познатите методи, но съответно и скъпи. Телевизионната реклама в пиковите часове ще Ви излезе в повечето случаи няколко хиляди лева, а да обхванете цял град с флаери води до подобна картина.

Много бизнеси не се замислят за алтернативни канали и методи за реклама на бизнес, които  биха могли да имат също много добър ефект върху продажбите Ви и изграждане на имидж. Ще Ви запознаем с няколко от тях:

1. Реклама на бизнес в социалните мрежи

Дигиталният свят се развива с огромни темпове и повечето големи компании са осъзнали вече това. В социалните мрежи ще видите как големите брандове атакуват потребителите с интернет реклами, интересни и забавни постове. Днес това е един от най-евтините и ефективни методи да достигнете до целевата си аудитория. Рекламите във  Facebook  и инстаграм могат да се показват в Messenger, Новини и на много други места в различни формати.

2. Реклами в Google

Не е ли страхотно да излизате в първите позиции, когато някой търси Вашите продукти или услуги в Google? В повечето случаи това са потребители, които вече са осъзнали нуждата от Вашия продукт и вече искат да си го купят. Има различни начини за рекламира и стратегии, а цената зависи от това колко други фирми се рекламират редом с Вас.

3. Директна поща

Колкото и да Ви се струва остарял метод все още има ефект. Повечето фирми отварят фирмените си пощи и това е добра възможност сред писмата да е Вашето с конкретно предложение към тях.

4. Имиджова реклама с рекламно тиксо

Рекламното тиксо се използва за облепяне на пратки, комплектовани материали и други. То представлява тиксо с Вашето лого и друга информация за бизнеса Ви. По този начин може да „набиете в съзнанието“ на потребители Вашия бранд.

Най-популярни