За децата и техните играчки – какво трябва да знаем?

За децата и техните играчки – какво трябва да знаем?

Децата обичат най-много от всичко да играят! Те могат да правят това с часове, особено ако имат достатъчно Детски играчки, с които да се занимават. Те могат да бъдат най-разнообразни по вид, в зависимост от възрастта на малкото дете, също както и според това с какво точно то обича да си играе. Някои от малчуганите обичат плюшени играчки, докато други предпочитат да се занимават с развиващи ума игри, като например редене на пъзел, или на конструктор. Има много възможности що се отнася до избор на детски играчки, като тук трябва основно да се съобразим с възрастта и пола на детето. А и също така и с неговите лични предпочитания и интереси!

Най-малките също обичат бебешките играчки. Те стимулират сетивата им, също както и моториката. Обикновено, най-подходящите играчки за бебета са тези които са поставени над кошарата, за да могат пеленачетата да имат лесен визуален достъп до тях. Така ние като родители можем да преценим дали бебето е вече в състояние да се вглежда, да се фокусира, също както и пресяга към интересен за него предмет. След още няколко месеца то ще има коренно различни предпочитания относно детски играчки, тъй като то вече ще може да пълзи и изразява посредством звуци своите предпочитания. Да, децата растат наистина много бързо…

Детските играчки присъстват в живота на детето доста години. Някои от малчуганите дори играят с тях, когато са вече в училище и кошът в детската стая, все още не бива премахнат. Тогава разбира се те имат други предпочитания като конструктори, пъзели и мозайки, превозни средства и игри с дистанционно. Родителите не бива да се притесняват ако детето им се забавлява с играчки, дори когато е вече на над седем годишна възраст. Защото детството е само веднъж в живота – нека не лишаваме наследниците си от това прекалено рано!

В още по-напреднала възраст съвременните деца вече имат още по-увлекателни занимания. С развитието на технологиите те изпитват нужда и афинитет към образователните играчки, тези които ги стимулират да откриват нови знания и възможности, интерактивни играчки като детски таблети или лаптопи, игри за стимулиране на таланти като рисуване, оцветяване и музикални инструменти. Най-голямо разнообразие от детски играчки, игри и забавления може да намерите в този сайт, който е любим на нашето семейство: https://ohoboho.com/igrachki/

Когато купувате детски играчки, се уверете, че те са изработени само от качествени и не вредни материали. Това е много важно, особено когато са предназначени за много малки деца, които слагат всичко в устата си и имат постоянен допир с тях. Доказано е, че едни от най-вредните съставки в детските играчки са полициклични ароматични въглехидрати, багрила, фталати, алергични вещества, тежки метали като олово и други химични вещества. Някои от тях се грижат играчките от каучук да бъдат по-меки или по-цветни, но това не променя факта че са вредни и токсични. Доказано е, че много от тези вредни вещества могат да доведат до рак. В най-малка възраст играчките е добре да бъдат плюшени или от дърво. Това е първото, за което трябва да помислите и едва след това за всичко останало.

И нека играта започне сега!

Най-популярни