Мога ли да променя дома си без ремонт и дизайнер?

Мога ли да променя дома си без ремонт и дизайнер?

Хората сме устроени така, че на определен период от време да имаме нужда от промяна. Ако и вас ви потиска все една и същата обстановка в дома ви, сигурно се чудите как да го промените, без да се налага да правите ремонт или да наемате дизайнер. За щастие, в днешната статия ще ви дадем съвети как да преобразите дома си само с помощта на декорации за стена. Вижте как.

Нови рафтове

Нови рафтове са чудесни за декориране на кухня. Те придават характер на една функционална стая и осигуряват място за съхранение на кухненски уреди и съдове. Можете също да ги използвате за излагане на декоративни елементи. Плаващите рафтове могат да бъдат монтирани върху шарени тапети за допълнителен контраст и характер.

Декорации за стена - рафтове

Рафтовете са универсални решения за съхранение, които използват наличното пространство на стената, без да заемат ценно пространство на масата. Те са чудесни за създаване както на официална, така и на непринудена атмосфера. Те могат да ви помогнат да изразите своя индивидуален стил и личност. Независимо дали използвате плаващи рафтове като декорация на стени у дома или като функционално място за съхранение, те са лесен начин да подобрите декора си.

Растения

Можете да използвате саксии като декорация на стена по много начини. Рустикална метална стенна кашпа е добър пример за това. Металните саксии поддържат растенията свежи и изглеждат страхотно на всяка стена. Друг вариант е да заложите на керамични, ръчнорисувани саксии в подходящ за дома ви стил.

Декорации за стена - саксии

Гоблени

Ако търсите красива декорация за стена за вашия дом, помислете за добавяне на гоблен. Тези красиви стенни ръкоделия се считат за най-старата форма на изкуство и могат да се използват с различни видове декор. Те придават елегантност на всяка стая, независимо от цветовата схема или стила. Вашите гости ще останат очаровани от красивия ви гоблен. на останалата част от декора в стаята.

Гоблените за стена могат да бъдат чудесен начин да добавите цвят и да освежите всяка стая. Красивите парчета с качество на наследство са идеални за спални, всекидневни и дори офиси. Най-хубавото е, че всъщност това е украса, която сте изработили лично вие и носи персонална нотка.

Декорации за стена - гоблени

Картини

Изобразителното изкуство на стената може да превърне една мрачна и скучна стая в светло и весело пространство. Картините са отличен начин да запълните празните стени и да внесете красота и живот в дома си. Изберете ценно произведение на изкуството, което да съхранявате с години. Можете, също така, да закачите на стената и най-доброто произведение на вашето дете.

Декорации за стена - картини

Теракот

Добавянето на теракотени плочки в дома ви е не само красиво, но и екологично. Те са направени от поне 20% рециклиран материал и могат да включват различни рециклирани материали, като стъкло, порцелан, мрамор и бирени бутилки. Сигурни сме, че имате такива плочки на пода в някои от помещението у дома, но мислили ли сте за поставяне на такива на стената? Не е задължително да облицовате цялата стена, а само да добавите няколко плочки, подредени в избрана композиция, или напълно асиметрично. Ако подберете правилните цветове, ще преобразите стаята веднага.

Декорации за стена - теракот

Лампи

Освен, че добавят допълнителна светлина в помещението, лампите за стена могат да бъдат и истински акценти в дизайна на дома ви. За по-семпъл, традиционен вид, изберете лампа с дървена рамка и стандартна кръгла или квадратна форма. Ако търсите модерен и екстравагантен вид, има лампи със страхотни метални форми и цветни светлини. Можете, също така, да поставите рафт с ценен предмет или снимка, а над него да поставите лампа така, че да осветява сантименталните предмети.

Декорации за стена - лампи

Най-популярни