Да избягваме ли евтините телефони iPhone?

Да избягваме ли евтините телефони iPhone?

Ако харесвате телефоните на Apple, вероятно поне веднъж сте се чудили как да си купите евтин Айфон. Такова начинание може да крие рискове, ако цените се различават значително. Ако откриете телефон с огромна разлика в цената от тази на производителя, вероятно има нещо нередно. В тази статия ще ви кажем кога по-евтината цена на iPhone си заслужава!

Ремонтирани и реиновирани телефони

В много случаи, може да закупите изцяло ремонтиран и обновен iPhone, който на теория е втора употреба, но на практика – не е. Тъй като почти всички модули и части са обновени и сменени, телефонът ще е с доста по-ниска цена от същия модел в ново състояние. Трябва да имате предвид, че ако телефонът е преди 12-та серия, той няма да поддържа 5G и Wi-Fi 6, така че, обмисляйте внимателно.

Серия iPhone 11

Ако търсите бюджетен телефон с невероятна камера и дълъг живот на батерията, iPhone 11 е правилният избор. Той има същите възможности на камерата като iPhone 12, както и камера с двоен обектив и нощен режим. Но ако искате по-модерно устройство, трябва да помислите за iPhone 12 или iPhone XR.

Тъй като е по-стар модел, Айфон 11, със сигурност, има малко по-малко екстри от следващия модел. Но, ако допълнителните екстри не са ви необходими, ще дадете по-малко пари, тъй като моделът е стар.

iPhone SE

iPhone SE е отличен телефон от среден клас и предлага много добро съотношение на екстри и цена. Почти сигурно ще получава софтуерни актуализации за години напред. Освен това има най-новия процесор и 5G свързаност.

Серията iPhone XR

Ако търсите по-евтин смартфон, трябва да опитате серията iPhone XR. Той идва с ярък и цветен дисплей, но му липсват много от функциите на XS. Въпреки сходния дизайн, iPhone XR също е водо- и прахоустойчив, с рейтинг на дълбочина на вода до един метър. Има обаче фини разлики между XR и XS. Първо, iPhone XR няма двойна камера на гърба, вместо това идва с един обектив.

Всъщност XR може да предложи много по-малко от iPhone XS. Камерата му е с по-ниска разделителна способност и не може да показва Full HD 1080p съдържание.

Промоции и разпродажби

Ако наистина цената е определяща за избора ви, бъдете сигурни, че следите най-големите търговци за мобилни телефони за промоции и отстъпки. Те могат да обявят разпродажба в някои от следните случаи:

  • Черен петък;
  • Наближаващ празник;
  • Последни бройки;
  • Нарушена опаковка;
  • Разопаковани продукти;
  • Стари модели;
  • Върнати продукти, без нарушен вид;

Уверете се, че пазарувате само от сертифицирани магазини, за да избегнете измама. Избягвайте да купувате телефони от съмнителни сайтове или физически лица онлайн.

Най-популярни