Грижа за бебешката кожа и защо да включите слънцезащитен продукт?

Грижа за бебешката кожа и защо да включите слънцезащитен продукт?

Само с един поглед към нежната кожа на новородено бебе, лесно разбираме крехкостта и уязвимостта ѝ. Особено при новородените кожата е още по-чувствителна и податлива на абсорбиране на потенциално вредните химикали, които се съдържат в много продукти. Ето защо е толкова важно да използвате формули, специално предназначени за новородени и бебета, за да защитите деликатната им кожа.

Бебешки шампоан и измиващ продукт – основата на бебешката грижа

Като общо правило при къпането на косата на бебето не трябва да се използва шампоан, докато не навърши една година. Достатъчно е нежно да измиете меката им и рядка коса с мека измиваща емулсия 2 в 1, която е подходяща и за останалата част от тялото. Ако обаче детето има значително количество коса, можете да използвате всеки мек шампоан, предназначен специално за бебета.

През първия месец от живота на бебето е най-добре да го почиствате само с вода, като се съсредоточите върху областите, които се нуждаят най-много от това, като гънките, областта на пелените и пъпа. За главата през първия месец от живота, използвайте влажна кърпа, за да запазите естествения защитен слой на новороденото и да избегнете кожни раздразнения.

Хидратиращ продукт – неразделна част от рутината

Овлажняването е важна част от грижата за деликатната кожа на вашето бебе. Кожата не само не е толкова развита, колкото тази на възрастните, но и може да бъде по-чувствителна към въздействието на околната среда, което води до често изсушаване. За да избегнете това, е важно да изберете най-доброто олио, което да прилагате след бебешка баня. Формулите с витамин Е са чудесен избор за тази цел – не само помагат за овлажняването на кожата на бебето, но и имат способността да я предпазват от потенциални дразнещи и сърбящи симптоми. Уверете се, че малкото ви съкровище получава необходимите подхранване и защита с перфектния овлажняващ крем.

Слънцезащитен продукт и неговото значение

Кожата на бебетата и малките деца е само една десета от дебелината на кожата на възрастните, което ги прави особено уязвими към силните ултравиолетови лъчи на слънцето и други фактори на околната среда. Освен това техните защитни механизми – като например образуването на собствен пигмент меланин в организма – все още не са напълно развити. Освен това кожните стволови клетки при децата са много по-близо до повърхността на кожата, което увеличава риска от развитие на кожни заболявания от прекомерно излагане на слънце. В резултат на това е от съществено значение да осигурите подходяща защита на вашето малко дете от вредните слънчеви лъчи – дори в облачни дни.

Дори само 10-15 минути пряка слънчева светлина могат да причинят болезнено слънчево изгаряне на бебета и малки деца. Кожата на бебетата може да изгори само за две до седем минути, така че подходящата слънцезащита е от съществено значение за предотвратяване на изгаряния и раздразнения.

Изборът ви на висок фактор слънцезащита за бебета трябва да бъде внимателно обмислен, за да помогне за удължаване на времето за защита от слънцето, както и да осигурява дългосрочни ползи за здравето на кожата.

Разбира се, не само изборът ви на продукт е от голямо значение, а и начинът на нанасяне. Нанесете внимателно равномерен слой, за да осигурите необходимия “щит”. Препоръчително е да го направите около 30 минути преди напускането на дома си. Не забравяйте внимателно да покриете зоната около очите, нослето, ушите. След като се приберете вкъщи, съветваме ви да измиете продукта.

Когато става въпрос за грижа за кожата на вашето бебе, продуктите, които избирате като измиващата емулсия, хидратиращата грижа и слънцезащитният крем са важна част от защитата на деликатната му кожа. Уверете се, че използвате опции, които са специално предназначени за бебета. С правилните грижи можете да помогнете за запазване на кожата на вашето малко съкровище в безопасност и добро състояние. 

Най-популярни