Изкуствени примамки за риболов – какво трябва да знаете?

Изкуствени примамки за риболов – какво трябва да знаете?

Риболовът не е просто хоби. Това не е и само извинение за пред жена ви да почувствате отново свободата да сте сам, в тишина или сред приятелите си. Риболовът е и изкуство, а като дейност, от която мнозина и до сега се изхранват, той изисква много опит и практика. 

Освен да сте наясно с местата, на които да хващате дадена риба и как да го правите, нужно е и да имате необходимите знания за риболовните принадлежности. А ако трябва да сме честни, съвременният пазар за риболовни стоки и аксесоари е повече от богат. 

От една страна, това е добре дошло за любителите на ходенето за риба, както и за професионалистите. От друга страна обаче, това може да е леко объркващо и смущаващо за начинаещите. Рибарите без опит определено биха имали известни затруднения в избора на правилните и задължителните аксесоари. Някои от тях дори ще звучат непознато и само като имена…

Такава принадлежност за риболов, например, е изкуствената примамка. Ако се чудите какво е, веднага ще ви отговорим, а и ще ви дадем някои други насоки за нея – видове, как се използва и т.н. 

Какво е изкуствена примамка за риболов?

Това е примамката за рибата, която ловите. Но вместо да е от естествен произход, тя е изработена от синтетичен материал. Накратко – с нея заменяте червеите, парчетата хляб, зърно и всичко друго, което някога се е използвало като естествена примамка за риболов. Изкуственият й заместител е добро решение за големи риби, но също така и от гледна точка на дългия й срок на годност. Изкуствената примамка за риболов може да се ползва многократно. 

Видове изкуствени примамки за риболов

  • Воблери 
  • Клатушки 
  • Силиконови примамки за риболов 
  • Джиг
  • Вибрационни примамки 
  • Мухи 
  • Чепарета 
  • Изкуствени примамки в стил хендмейд или ръчна изработка 
  • Изкуствена стръв

Тези и още други варианти може да откриете на https://e-fishing.bg/izkustveni-primamki.

Някои факти, които може би, не знаете за изкуствените примамки 

В някои страни изкуствените примамки не са обект избор наред с естествените. Всъщност, има държави, в които естествените примамки са забранени със закон. Това означава, че там можете да ловите риба само със строго определени и позволени изкуствени примамки. Такива държави са Германия, Финландия, Холандия и много други. 

От друга страна, много опитни рибари предпочитат изкуствената примамка, дори да им е позволена естествената, защото тя има редица предимства. Едно от тях е, че винаги имате подготвена смяна за вече изгубената примамка. Нещо повече – според някои рибари съвременните изкуствени примамки са по-издръжливи и спестяват време в търсене на стръв, както и в нейното окачване на куката на въдицата. 

Има и стилове риболов, в които днес се смята, че само изкуствената примамка работи. Такъв стил е спининг риболовът. Спининг риболовът на практика е спортният риболов. При него се ползват следните изкуствени примамки: блесна, воблер, силиконова примамка и други. 

Ако търсите надежден магазин за рибарски принадлежности, от които можете да разгледате богата селекция от изкуствени примамки на отлични цени, имаме гореща препоръка за вас. Надникнете в продуктовото портфолио на E-fishing и по-конкретно тук https://e-fishing.bg/ribarski-aksesoari за да добиете представа за наличностите в онлайн магазина. 

Най-популярни