Как да изберем качествени дамски ботуши?

Как да изберем качествени дамски ботуши?

Качествените дамски обувки са все по-трудни за намиране и все по-рядко попадаме на модели, които стоят добре и са изработени както трябва. За да можете да направите избор от всички модели, които са на пазара, трябва да можете да разпознавате перфектния модел, от този, който е изработен неправилно. 

Обувките са най-важни в цялото облекло, защото ако са некомфортни, некачествени или неточни, тогава вероятно цялата ви разходка, ден или пътуване ще се срине из основи.

Как да изберете?

Ако сте в търсене на качествени дамски ботуши трябва да се научите да разпознавате правилните модели и оценката на качеството. Ако на пръв поглед видите стърчащи конци, промяна в цветовете, която не е логична, проблеми с ципа или токчето, което се мърда лесно, то тогава трябва да се откажете от този модел и търговец.

Важно е да се вгледате в добре изработените шевове на моделите, да виждате всеки шев, който трябва да е прав, да няма стърчащи конци, както и да се вижда шевът по цялата обиколка на обувката, без да има никакво прекъсване. 

Ако се вгледате в кожата, тя трябва да е не олющена, да е естествена или еко кожа, която да гарантира, че няма да се намокрите през дъждовно време. Кожата трябва да е с равни цветове навсякъде ( в зависимост от избрания модел ).

Височината на ботуша зависи изцяло от предпочитанията ви, но е хубаво да се съобразите с това колко и къде ходите най-много. Ако се движите често по снега е важно той да не достига до вътрешността на обувката и съответно тя да е достатъчно висока. Ако пък се движите предимно, когато вали дъжд или по време на снеговалеж сте с кола, може да изберете обувки тип бота. 

Токчето е елемент в почти всяка обувка, особено, когато става дума за ботуши. Всеки ботуш има малък ток, който трябва да е хубаво захванат за основата на обувката, да не е твърде висок, ако е за зимата или за шофьорите. Токът трябва да е с правилен размер и да няма никаква деформация, когато стъпите на него.

За вътрешността на ботуша е хубаво да се ориентирате към добре подплатена вътрешност, която да е мека, да не е изцяло прилепнала по крака, за да имате въздух, който да играе допълнителна роля – изолация.

Подметката на ботуша трябва да е с добър грайфер, за да сте спокойни през снежните дни, разглеждайте по-високи модели, които да ви дадат спокойствие и да можете да вървите смело, без да се притеснявате от сняг и лед.

Дайте си време, за да можете да вземете правилно решение. Не забравяйте, че можете да пазарувате и онлайн, като се възползвате от безплатни доставки или безплатно връщане на продукт. Направете по-голямо търсене за нови находки, за да имате повече възможности и да изберете това, което наистина търсите и искате. 

Купуването на качествени ботуши, може да е сложна задача, защото обикновено такава покупка трябва да ви служи поне от няколко години. Бъдете смели и обърнете внимание и на моделите, които ви се струват далеч от вкуса ви, понякога точно те може да са новите ви любимци. 

Най-популярни