Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cypah/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cypah/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cypah/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Как да преведа моя уебсайт на английски - CyPah

Как да преведа моя уебсайт на английски

Как да преведа моя уебсайт на английски

Когато решите да изнесете бизнеса си в англоговоряща страна, идва стъпката за превод на вашия уебсайт на английски език. Имайте предвид, че това означава превод на абсолютно цялата информация, включително описания на продуктите и статии. Ето няколко начина, по който да преведете сайта си на английски.

Гугъл преводач

Ако някога сте се чудили как да преведете сайта си на английски, тогава сте попаднали на правилното място. Ако имате нужда от превод, можете да използвате уеб инструмента Google Translate. Трябва да въведете URL адреса на вашия уебсайт и целевия език в падащото меню „Целеви език“. След това можете да щракнете върху иконата „Превод“ в горния десен ъгъл на вашия уеб браузър.

Основната функция на Google Translate е неговият безплатен инструмент за превод. Предоставя на потребителите лесен начин за копиране и поставяне на текст на различен език. Можете също така да избирате от над 100 езика. Освен това можете дори да произнесете въведеното от вас в инструмента и да чуете преведения текст обратно в браузъра си.

Предимството на Гугъл преводач е бързината на работа и това, че е безплатен инструмент. Негативът е, че все пак е софтуер и някои изречения и конструкции могат да са неразбираеми за него. Ето защо, не е оптимален вариант за превод на сайт.

ConveyThis

ConveyThis е инструмент за превод на уебсайтове, който използва комбинация от технологии за преводи на английски, за да ви осигурят уникален резултат. След като вашият уебсайт бъде преведен, можете да използвате ConveyThis, за да го оптимизирате за търсачките.  Когато използвате безплатния план, можете да преведете уебсайт на един език за до 2000 думи. Предлагат се планове за надграждане за по-добри преводи. Те също така позволяват ръчно редактиране на преведеното съдържание. Тази функция е особено полезна, за да добавите и hreflang тагове, които са полезни за оптимизацията на сайта. Тези инструменти също улесняват намирането и използването на жаргонни термини, ако е приложимо. Можете дори да ги използвате за превод на мета тагове или ALT тагове на изображения.

Професионален преводач

Що се отнася до качеството на превода, най-добре е да се обърнете към сертифициран преводач. Има много агенции, които предлагат такава услуга и ще преведат сайта ви  бързо, лесно и достъпно. Най-добрият вариант е да изберете преводач или агенция, които имат опит конкретно във вашата сфера, за да  сте сигурни, че цялата терминология ще бъде преведена коректно.

В България, една от най-хвалените в интернет преводачески агенции е Interlang, която предлага качествени и достъпни преводи от и на английски и много други езици.

Най-популярни