Как да създадете менюто за следващата седмица?

Как да създадете менюто за следващата седмица?

Колко често ви се случва да не успявате да измислите разнообразни ястия? Вероятно всяко семейство е изпадало в ситуация, в която менюто се повтаря дотолкова, че има чувството, че се храни непрекъснато с едно и също. В следващите редове ще ви дадем няколко предложения, които лесно да приспособите към ежедневието си, за да разнообразите домашното меню.

Генерирайте нови идеи

За да може да генерирате нови идеи, е важно да имате добри източници с проверени рецепти, които да стават бързо и да включват лесно достъпни продукти. Едно от нашите предложения е да търсите идеи от брошурата на утвърдени супермаркети.

С помощта на брошурите всяка седмица може да откривате ново вдъхновение и да се подсещате за някои позабравени вкусотии – за целта просто разгледайте продуктите, които са на промоция.

Друг вариант е да използвате сайтове, в които има категория за рецепти. Обикновено те са вече изпитани, правят се лесно и може бързо да ги промените така, че да се харесат на цялото семейство. Не се колебайте да записвате тези, които се хапват най-много у дома, за да може да ги правите по-често.

След като сте прегледали актуалните предложения на супермаркетите и проверените кулинарни сайтове, не забравяйте да отворите старите книги, които имате у дома. Там може би се крият рецепти, които ще ви напомнят за детството и лятото или пък ще ви дадат идеи за съвсем нови и неизпробвани ястия.

Опитайте да пазарувате умно

За да пазарувате умно, трябва първо да прегледате всичко, с което разполагате в дома си и е годно за създаване на ястия. Започнете да преглеждате хладилника, склада, дори камерата и се опитайте да се сетите какви комбинации може да приготвите с тях.

Разбира се, много вероятно е да се наложи на купите и някои допълнителни продукти. И тук отново на помощ идват брошурите, в които да намерите още продукти на достъпни цени. Така ще успеете да създадете качествено меню и да спестите от семейния бюджет. Освен това няма да задържате в дома си продукти, чийто срок на годност може да изтече и да се наложи да изхвърлите.

Много често в стремежа си да подготвим седмичното меню се впускаме в пазаруване, без да подозираме колко много храна имаме вече у дома. С нея можем лесно да приготвим вкусотии като само прибавим няколко свежи продукти от близката верига супермаркети.

За създаване на едно по-разнообразно и вкусно меню, което ще се хареса на цялото семейство, ви съветваме да използвате предложенията от днешната статия. Заемете се с намиране на свежи идеи за вкусни ястия, чиито продукти ви очакват в седмичната брошура на любимия супермаркет.

Не забравяйте да проверявате за нови рецепти в познатите сайтове и да пазарувате умно, за да използвате всички предварително закупени продукти или тези, които не сте успели да употребите.

Най-популярни