Как да удължим трайността на парфюма ни?

Как да удължим трайността на парфюма ни?

Когато става въпрос за парфюм, всички искаме той да издържа колкото се може по-дълго. Но понякога, колкото и да се пръскаме, ароматът ни сякаш не издържа. Ако търсите начини да направите така, че парфюмът ви да издържа по-дълго, прочетете някои съвети и трикове.

За никого не е тайна, че парфюмът е един от най-важните и най-често използвани козметични продукти. Той не само ни кара да се чувстваме по-уверени, но и ни помага да подобрим настроението си и да се чувстваме по-привлекателни.

Дори и най-добрият парфюм обаче може да загуби аромата си след няколко часа. Ако искате да сте сигурни, че парфюмът ви ще издържи по-дълго, има няколко неща, които можете да направите.
Ето няколко съвета за това как да удължите трайността на вашия парфюм:

 1. Съхранявайте парфюма си на хладно и тъмно място.
  Това ще ви помогне да запазите аромата на парфюма си и да го направите по-дълготраен. Избягвайте да съхранявате парфюма си на пряка слънчева светлина или на горещи и влажни места. Също така ви съветваме да избирате дълготрайни мъжки маркови парфюми, дамски и унисекс от доверен доставчик.
 2. Не съхранявайте парфюма си в банята.
  Парата от душа всъщност може да доведе до това парфюмът ви да загуби аромата си. Ако трябва да съхранявате парфюма си в банята, дръжте го на хладно и сухо място.
 3. Нанесете парфюма върху кожата си след душ.
  Топлината от душа ще ви помогне да отворите порите и да позволите на парфюма да проникне по-добре в кожата ви. Нанесете парфюма върху китките, шията и зад ушите си.
 4. Не търкайте китките си една в друга, след като сте нанесли парфюма си.
  Триенето на китките ви всъщност ще доведе до по-бързото изпаряване на парфюма.
 5. Разпределяйте парфюма си на слоеве.
  Ако искате парфюмът ви да издържи още по-дълго, опитайте да го сложите с други продукти. Например можете да нанесете лек лосион върху кожата си, преди да нанесете парфюма си.
 6. Използвайте праймер за парфюм.
  Праймерът ще ви помогне да задържите парфюма върху кожата си и да го направите по-дълготраен.
 7. Нанасяйте парфюма си отново през деня.
  Ако искате парфюмът ви наистина да издържи, трябва да го нанасяте отново на всеки няколко часа.
 8. Не прекалявайте с него.
  Важно е да намерите правилния баланс, когато носите парфюм. Прекалено многото парфюм всъщност може да бъде претоварващ и да ви накара да миришете лошо.
 9. Внимавайте с шишенцето с парфюм.
  Не съхранявайте шишенцето с парфюм на място, където може да стане твърде горещо или твърде студено. Също така не съхранявайте парфюма си на място, където може да бъде изложен на слънчева светлина.
 10. Съхранявайте парфюма си на сигурно място.
  Уверете се, че съхранявате парфюма си на безопасно място, където няма да бъде случайно съборен или разлят.

  Важно е да се грижим за парфюма си и да удължим неговата трайност. Има няколко прости стъпки, които можем да предприемем, за да запазим парфюма си по-дълготраен. Като съхраняваме парфюма си на хладно и тъмно място, използваме неароматизиран лосион, за да предотвратим изпаряването на аромата, и не прекаляваме с нанасянето на парфюма, можем да помогнем парфюмът ни да ухае чудесно по-дълго.

Най-популярни