Какъв грунд за стени да използвате?

Какъв грунд за стени да използвате?

Ако мислите да боядисате стените на къщата си, добра идея е да използвате грунд за стена. Грундовете обикновено са комбинация от филмообразуващи полимерни материали, пигменти, ускорители на съхнене и различни добавки. За разлика от финишното покритие, грундовете нямат никакви декоративни свойства и са предназначени да предпазват повърхността под него. Те също така често са тонирани, което улеснява процеса на нанасяне на облицовка. В допълнение към защитата на стената, грундът ще увеличи и устойчивостта на влага на стените, което е важен аспект за предотвратяване на мухъл и плесен.

Грунд Zinsser gardz

Уплътнител от акрилна смола на водна основа, Zinsser Gardz Primer for Walls създава твърд влагоустойчив филм, който прониква дълбоко в порести повърхности. Този продукт свързва тебеширени повърхности, укрепва текстурираните покрития и запечатва остатъчната тапетна паста. Безопасен е за използване върху повърхности с високо pH и се почиства лесно със сапун и вода.

Консистенцията е подобна на лепило. Той е по-скоро уплътнител, отколкото боя, така че можете да го използвате върху емулсия за запълване на празнини и защита на порести повърхности. Освен това, е на водна основа и изсъхва до матово покритие, така че може да се нанася върху боя или гипсокартон. Освен това можете да използвате Zinsser Gardz за нанасяне на покривен слой или текстура върху повърхността и е съвместим с латексова боя.

Грунд KILZ 2

Ако боядисвате екстериора на дома си, вероятно ще използвате KILZ 2 грунд за стени. Неговата бързосъхнеща формула на водна основа осигурява отлична адхезия и устойчивост на мухъл. Той също така блокира малки петна от вода. Можете да го използвате върху всички боядисани повърхности, включително външни стени. Можете да го почистите с топла вода и инертен абсорбент. Най-добре се прилага при температури между 50 и 90 градуса, за да се осигури правилна адхезия.

Този грунд обикновено се използва като първа стъпка в процеса на боядисване. Той е отличен при блокиране на петна, особено върху прясно закърпени гипсокартонени плоскости. Освен това, осигурява уплътнение срещу миризми и мазнини. Също така е добър за грундиране на облицовки, шкафове, врати и прозорци. Въпреки това, той не е толкова ефективен, колкото Kilz 3, когато работите върху голям проект. Ще трябва да нанесете втори слой за допълнителна защита и още повече грунд, за да покриете по-голяма площ.

BAL Prime APD

Акрилният грунд BAL Prime APD е бързосъхнещ цветен грунд, предназначен за подготовка на фонове за стени и подове за боя и други материали. Това е чудесен избор за подготовка на стени и подове върху различни основи, като олекотени блокове, гипсови стени и циментово лепило. BAL Prime APD за стени се предлага в 2,5 литров контейнер и има време за съхнене от 15 до 30 минути.

BAL Prime APD е модифицирана акрилна полимерна дисперсия, подходяща за използване върху различни субстрати. Може да се прилага преди лепене на керамични плочки, мозайки, изравнителна смес и BAL WP1 TANKING SYSTEM. Може да се използва и като грунд при шпакловки и ремонти на бетон. Може да се смесва с вода, за да се намали вискозитета му, и трябва да се нанася върху стени или тавани с чиста, влажна четка.

Грунд за стени Fortuna Paints Wall Primer

Fortuna Paints български бранд за вътрешни и външни покрития, зад който стои популярната фирма ЕКОН-91 ЕООД.

Техният грунд за стени Wall Primer е подходящ за вътрешно и външно приложение и може да се използва с голям набор от водоразредими бои. Може да се използва под бели или цветни бои, като намалява разход и подобрява адхезията между основата. Грундът е изключително качествен и е перфектна основа за всичките ви нужди.

Най-популярни