Спалня за младоженци: уютно гнездо за младото семейство

Спалня за младоженци: уютно гнездо за младото семейство

Оформянето на спалнята за младоженци е изключително индивидуален процес. Когато избирате мебели, цветове, декор и аксесоари, трябва да проявите тънка предпазливост. Само тогава спалнята за младоженците, двама влюбени хора, ще изглежда като уютно гнездо.

Ще се опитаме да отговорим на въпроса как да подредите стая за младоженците, в която сватбената им нощ и целият меден месец ще бъдат прекарани в атмосфера на любов и обич, така че по-нататъшните отношения в създаденото младо семейство да бъдат хармонични, изпълнени със страст и трепет един към друг.

Леглото – остров на единство на душите в спалнята на младоженците

Има определени предмети, които са просто необходими във всяка спалня за двама влюбени. Това е двойно легло, важен атрибут за женени млади хора. Без дивани, ъгли, сгъваеми конструкции. Интересни идеи за спалнята можете да откриете на www.kamko.bg/category/mebeli/spalnq/ .

Леглото трябва да бъде възможно най-просторно и удобно, както и в стилистичните му параметри, съобразено с общия декор на младоженската спалня. Например розово бляскаво легло ще изглежда глупаво, ако цялата стая е направена в лазурни или шоколадови тонове. Най-добрият компромис ще бъде възпроизвеждането на неутрални цветове в среда, съответстваща на такива стилови тенденции като класически, модерен, фюжън.

Уютни атрибути на топло булчинско гнездо

Мебелите от естествено дърво или поне „подобни на дърво“ ще придадат атмосфера на романтика и естественост. Настилката във всяка спалня е най-добре да бъде от мек килим с висока плътност в средни или тъмни цветове. Това ще позволи на обитателите леко и удобно да се движат из стаята без топли чехли.

Ако желаете, можете да го замените с линолеум или паркет, но като остров поставете пухкавата кожа на някакво странно животно на пода. Не е необходимо да се търси естествен екземпляр: изкуствена версия също е подходяща!

Сватбените снимки са достойно място

Друг важен момент за младата двойка са сватбените снимки. Те трябва да присъстват в спалнята на младоженците в определено количество, за да им напомнят за най-щастливия ден в живота им.

Можете да отпечатате една снимка в голям формат с перфектно качество и да поставите в красива рамка. Закачете няколко други на свободна неутрална стена под формата на триптих или на пъзел. С течение на времето те ще се превърнат в истински реликви за новото семейство, но засега ги оставете да висят и да радват окото!

Антураж само за двама: таванът в стаята на булката и младоженеца

Специално внимание трябва да се обърне на тавана на спалнята. Много необичайно решение е огледало или напълно огледална повърхност. Това ще даде необичаен антураж в стаята и ще позволи на двама млади хора да се възхищават един на друг, гледайки тавана.

Друго оригинално решение може да бъде да поставите на тавана или на стената срещу леглото голям телевизор с плосък екран. Тогава ще бъде възможно да гледате семейни телевизионни предавания или повторения на сватбеното видео, без да ставате от леглото!

Гамата от цветове и подходящата светлина в спалня за младоженците

Един от най-важните моменти в дизайна на спалнята за младоженците е цялостната цветова схема. Трябва да я изберете така, че да бъде комфортно и за двамата. Малко вероятно е младоженецът да се чувства комфортно в светло розово или малиново помещение. Една млада съпруга едва ли ще се радва на металния блясък на аскетичния хай-тек.

Най-добрият вариант за декориране на спалнята на младоженците могат да бъдат заглушени шоколадови и бордо тонове. Въпреки привидната мрачност, в комбинация с бра и малки лампички, те ще създадат уединена атмосфера, която трябва да бъде в спалнята на съпруга и съпругата. А червената основа на предлаганите цветове работи безупречно, защото червеното е цветът на страстта.

Заглушените тъмни тонове на спалнята трябва да бъдат разредени със светли пастелни нюанси в една и съща цветова схема, която е подходяща за очертаване на ниша в главата на леглото. Това ще създаде особен контраст в стаята.

Свежи цветя – изискана нежност

В спалнята младоженците не трябва да пренебрегват живите цветове. Те ще създадат благоприятна атмосфера и ще овлажнят естествено въздуха. Напълно подходящо е да поставите малка ваза за цветя на нощните шкафчета. Те ще добавят изтънченост на спалнята, при условие че ароматът на цветя не пречи на съня и почивката.

Спалнята за младоженците е лично пространство, което трябва да бъде обзаведено с вкус и удобство за спане и прекарване на време на любящи хора! Следвайте нашите съвети при проектирането на стаята за младоженци и ще получите точно това, което ще направи отношенията в младото семейство нежни и хармонични.

Най-популярни