Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cypah/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cypah/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cypah/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Как да спестим пари за оригинални или тунинг авточасти - CyPah

Как да спестим пари за оригинални или тунинг авточасти

Как да спестим пари за оригинални или тунинг авточасти

Ако сте шофьор сигурно се чудите, как да спестите пари по обслужването и ремонта на колата си, покупката на стандартни авточасти или тунинг авточасти. Някой ви е дал съвети да купувате евтини резервни части. Друг ви е дал съвет да ремонтирате колата си сами и да спестите пари от монтаж на парктроник система.

Истината е, че горивото е едно от нещата, от които можете да спестите немалко пари. Но тук не говорим за зареждане на нискокачествени горива, което на по-късен етап ще ви закара директно в магазин за резервни авточасти и парктроници. Изключително важно за вас и хората около вас е да снабдявате своят автомобил, както с качествени авточасти, така и с добро гориво, масло, течност за чистачки и други аксесоари. Не лицензираните и не оригинални авточасти могат да ви нанесат много щети и да ви се наложи да купите нови, но този път оригинални авточасти, аксесоари, тунинг части или парктроник за кола. С бензина или дизела, моторното масло и бензиновия филтър нещата стоят по същия начин.

Какво обаче можем да направим за да балансираме между качествено масло или дизел и качествени авточасти, например парктроник и в същото време да спестим пари?
Факт е, че не бива да пестим пари от японски авточасти в случай, че колата ни е такава. С качеството на маслото и бензина също не бива да се правят компромиси. Можем спокойно обаче да намалим разходите за горивата, като така ще освободим пари за качествени и оригинални авточасти като акумулатор, предни и задни светлини, антифриз, спирачна течност или парктроник, които са за нивото на колата ни и са препоръчани от фирмата производител.

По време на шофиране не бива да управляваме колата си с отворени прозорци. Това ще ни накара да харчим повече бензин, LPG или дизел.
Добре напомпаните гуми могат да се окажат живото спасяващи на пътя, а в същото време ще намалят разхода ни и ще ни бъдат удобни при маневри на паркинга.
Моторното и трансмисионното масло трябва да бъде според указаното от производителя. В противен случай рискуваме прегряване на двигателя или турбото, докато чакаме в поредното задръстване из големия град или маневрираме на паркинга. Тогава ни очаква сигурна повреда на двигателя и посещение на магазин за авточасти или поръчка на тунинг части. Похабяването на време за поръчка или обикаляне по сервизите и автоцентровете също няма да е за пренебрегване.

Когато ускорявате на пътя е добре да превключите максимално бързо на по-висока предавка. Това ще ви спести, както гориво, така и нуждата от сервиз на турбината или магазин за авточасти.
Когато паркирате и се активира парктроника не задържайте прекалено дълго съединителя понеже така се амортизира по-бързо. Ако имате финансови ограничения може да закупите парктроник само за задната част на колата. Това са така наречените парктроник системи с 4 датчика, които ви известяват за препятствия, намиращи се в зоната без видимост зад вас. Тези парктроници са с цена около 100 лв и са идеални за начинаещи шофьори или такива, които още не са свикнали с габаритите на новия си автомобил. Такъв парктроник за кола, както за задна броня, така и за предна броня може да разгледате и поръчате от предоставаната връзка.

На видеото по-долу е демонстриран монтаж на парктроник с дисплей при огледалото за задна броня.

Ако имате повече средства отделете по-голяма сума за парктроник с камера, дисплей на таблото и повече сензори за всяка броня. Напоследък най-търсени и актуални са парктроник с лента, която представлява дълъг сензор. По този начин се обхваща периметъра на задната броня и няма зона без видимост.

Най-популярни