Как да спестим пари за оригинални или тунинг авточасти

Как да спестим пари за оригинални или тунинг авточасти

Ако сте шофьор сигурно се чудите, как да спестите пари по обслужването и ремонта на колата си, покупката на стандартни авточасти или тунинг авточасти. Някой ви е дал съвети да купувате евтини резервни части. Друг ви е дал съвет да ремонтирате колата си сами и да спестите пари от монтаж на парктроник система.

Истината е, че горивото е едно от нещата, от които можете да спестите немалко пари. Но тук не говорим за зареждане на нискокачествени горива, което на по-късен етап ще ви закара директно в магазин за резервни авточасти и парктроници. Изключително важно за вас и хората около вас е да снабдявате своят автомобил, както с качествени авточасти, така и с добро гориво, масло, течност за чистачки и други аксесоари. Не лицензираните и не оригинални авточасти могат да ви нанесат много щети и да ви се наложи да купите нови, но този път оригинални авточасти, аксесоари, тунинг части или парктроник за кола. С бензина или дизела, моторното масло и бензиновия филтър нещата стоят по същия начин.

Какво обаче можем да направим за да балансираме между качествено масло или дизел и качествени авточасти, например парктроник и в същото време да спестим пари?
Факт е, че не бива да пестим пари от японски авточасти в случай, че колата ни е такава. С качеството на маслото и бензина също не бива да се правят компромиси. Можем спокойно обаче да намалим разходите за горивата, като така ще освободим пари за качествени и оригинални авточасти като акумулатор, предни и задни светлини, антифриз, спирачна течност или парктроник, които са за нивото на колата ни и са препоръчани от фирмата производител.

По време на шофиране не бива да управляваме колата си с отворени прозорци. Това ще ни накара да харчим повече бензин, LPG или дизел.
Добре напомпаните гуми могат да се окажат живото спасяващи на пътя, а в същото време ще намалят разхода ни и ще ни бъдат удобни при маневри на паркинга.
Моторното и трансмисионното масло трябва да бъде според указаното от производителя. В противен случай рискуваме прегряване на двигателя или турбото, докато чакаме в поредното задръстване из големия град или маневрираме на паркинга. Тогава ни очаква сигурна повреда на двигателя и посещение на магазин за авточасти или поръчка на тунинг части. Похабяването на време за поръчка или обикаляне по сервизите и автоцентровете също няма да е за пренебрегване.

Когато ускорявате на пътя е добре да превключите максимално бързо на по-висока предавка. Това ще ви спести, както гориво, така и нуждата от сервиз на турбината или магазин за авточасти.
Когато паркирате и се активира парктроника не задържайте прекалено дълго съединителя понеже така се амортизира по-бързо. Ако имате финансови ограничения може да закупите парктроник само за задната част на колата. Това са така наречените парктроник системи с 4 датчика, които ви известяват за препятствия, намиращи се в зоната без видимост зад вас. Тези парктроници са с цена около 100 лв и са идеални за начинаещи шофьори или такива, които още не са свикнали с габаритите на новия си автомобил. Такъв парктроник за кола, както за задна броня, така и за предна броня може да разгледате и поръчате от предоставаната връзка.

На видеото по-долу е демонстриран монтаж на парктроник с дисплей при огледалото за задна броня.

Ако имате повече средства отделете по-голяма сума за парктроник с камера, дисплей на таблото и повече сензори за всяка броня. Напоследък най-търсени и актуални са парктроник с лента, която представлява дълъг сензор. По този начин се обхваща периметъра на задната броня и няма зона без видимост.

Най-популярни